Skip to content
Menu
Menu

Ak je bravčové karé jedinou možnosťou. Žiadne rezne, len ich naplňte, zabaľte a poduste

Prečítať článok

31.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Z bravčového mäsa sa dá pripraviť naozaj veľa vecí a najobľúbenejšia vec, ktorá sa z neho vyrába, sú práve bravčové rezne. Zvyčajne sa podávajú každú nedeľu a nikto sa ich nikdy nenabaží. Ak však patríte k tej hŕstke ľudí, ktorí ich majú plné zuby, ale milujú chuť bravčového karé, využite ho nasledujúcim spôsobom. Stačí ho dobre vyklepať, namastiť, naplniť a podusiť.

Spoznajte recept na rolky z bravčového karé plnené mrkvou a pórom.
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Existuje množstvo receptov na použitie bravčového karé a niekedy je ťažké vybrať ten najlepší. Preto sa veľa ľudí spolieha na klasiku, ktorou sú bravčové rezne, a neprekračujú jej rámec. Nedávno som sa rozhodla trochu experimentovať a použiť bravčové karé úplne iným spôsobom. Nevyrobila som z nich bravčové rezne, ale niečo rovnako chutné, čo sa stretlo s veľkým súhlasom a spokojnosťou rodiny.

Čím som ich tak zaujala? Boli to zabalené rolky, ktoré vo vnútri skrývali veľmi chutnú náplň. Plnka bola z horčice, mrkvy a póru. Keď sa ich rozhodnete pripraviť, nezabudnite ich starostlivo upevniť špáradlami. Inak sa môžu počas vyprážania a dusenia rozpadnúť, čo pokazí nielen ich chuť, ale aj vzhľad.

Recept na rolky s mrkvou a pórom

Ingrediencie:

500 g nakrájaného bravčového karé,

2 mrkvy,

pór,

2 strúčiky cesnaku,

2 PL horčice,

100 ml zeleninového vývaru,

2 PL masla,

soľ a korenie podľa chuti,

2 PL oleja na vyprážanie,

špáradlá na upevnenie závitkov.

Bravčové karé vyklepte na tenké plátky, osoľte, okoreňte a nakoniec naplňte.
Foto: shutterstock/Sergey Fatin

Spôsob prípravy

Bravčové karé umyte, osušte a jemne ho vyklepte tĺčikom na tenké plátky. Každý z nich z oboch strán osoľte a okoreňte.

Mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké pásiky. Umyte pór, prekrojte ho pozdĺžne na polovicu a nakrájajte na tenké pásiky.

Stred každého plátku bravčového karé natrite tenkou vrstvou horčice, položte naň niekoľko kúskov mrkvy a póru, potom plátky zabaľte do roliek a zaistite ich špáradlami.

Na panvici rozohrejte olej a rolky opečte z každej strany dozlatista.

Pridajte nasekaný alebo prelisovaný cesnak a chvíľu smažte, kým nezhnedne. Zalejte vývarom, pridajte maslo a duste rolky na miernom ohni asi 25-30 minút, kým nezmäknú.

Hotové závitky podávajte horúce, najlepšie so zemiakmi alebo kašou a obľúbenou zeleninou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Marináda na pečené bravčové karé – jednoduchý trik na jemné a šťavnaté mäso. Už si neodopriete ďalšie sústo

Vždy v nedeľu podávam takéto bravčové mäso. Moja svokra si myslí, že v živote lepšie nejedla

The post Ak je bravčové karé jedinou možnosťou. Žiadne rezne, len ich naplňte, zabaľte a poduste appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj