22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
Ako robiť frikadeller? Dánske frikadeller sú hitom, najmä ak chcete prekvapiť svoju rodinu a priateľov pri spoločnom sledovaní zápasov Euro 2024. Na rýchle občerstvenie rýchlo zabudnete a toto jedlo na večeru zmizne z vašich tanierov v okamihu. Každý si bude pýtať ďalšie.
Z čoho sa vyrábajú frikadeller? V Dánsku ich podávajú na obed nonstop.
Foto: shutterstock/AS Foodstudio
Hľadáte nápad na výživnú večeru, ktorá však patrí do kuchyne inej krajiny? Vyberte si frikadeller. Nie je to nič iné ako obľúbené dánske fašírky v tvare mäsových guľôčok, ktoré sa vyrábajú z mletého mäsa. Ak nemáte nápad, čo naservírovať rodine pri spoločnom sledovaní Euro 2024, toto jedlo bude to pravé. Ako ich pripraviť?
Z čoho sa vyrábajú frikadeller? V Dánsku ich podávajú na obed nonstop
Frikadeller sa zvyčajne podávajú spolu so zemiakmi, cviklou a uhorkami. Niektorí ľudia ich dokonca podávajú so zemiakovým šalátom, v závislosti od chutí a regiónu. Jedno je však isté – toto jedlo sa na tanieroch Dánov objavuje pravidelne. Čo potrebujete na prípravu týchto mäsových guliek?
Ingrediencie:
mleté mäso z hovädzej falošnej sviečkovice (približne 300 g);
mleté bravčové mäso bez kosti (približne 300 g);
1/4 šálky mlieka;
strúhanka;
1 nadrobno nakrájaná stredne veľká cibuľa;
1 vajce;
1 PL masla;
olej;
soľ a korenie podľa chuti.
Ako sa robia frikadeller? Polovica zápasu a mäsové guľky budú hotové.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot
Ako sa robia frikadeller? Polovica zápasu a mäsové guľky budú hotové
Frikadeller pripravíte približne za 45 minút, čo je čas potrebný na polovicu jedného zápasu na Euro 2024. Ak máte všetky ingrediencie na stole, môžete sa pustiť do akcie.
Spôsob prípravy:
Zmiešajte mleté mäso a pridajte doň nakrájanú cibuľu, mlieko, strúhanku, vajce. Dochuťte korením a soľou. V miske vymiešame na hladkú masu.
Mokrými rukami vytvarujeme malé mäsové guľky a obalíme ich v strúhanke.
Mäsové guľky opečieme z oboch strán dozlatista na rozpálenom masle a oleji.
TIP! Nevynechajte pridanie mlieka, vďaka ktorému bude mäso nádherne vlhké a chuť mäsových guľôčok plnšia.
Podávajte ako Dáni so zemiakmi, cviklou a kyslými uhorkami alebo inou obľúbenou prílohou. Dobre sa hodia aj tmavé omáčky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Túto nátierku robím už niekoľko týždňov. Kombinujem 5 ingrediencií a stále to nie je nudné
The post Ani fašírky, ani rezne. Dánske frikadeller sú v mojej kuchyni hitom. Podávam ho s omáčkou a nič nezostane appeared first on Vášeň v tebe.