Skip to content
Menu
Menu

Aromatické a jemné grilované krídla. Táto marináda je majstrovským kúskom a biela zložka je dôležitá.

Prečítať článok

17.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Mironov Vladimir).

Ako pripraviť najlepšie grilované krídelká? Možno nie sú takou bežnou voľbou ako napríklad klobásky alebo krkovička, ale s týmto receptom sa to zmení. Krídla budú šťavnaté, aromatické a jednoducho dokonalé. Najdôležitejšia je marináda. V Indii to robia už celé stáročia.

Ako pripraviť najlepšie grilované krídelká?
Foto: shutterstock.com/Mironov Vladimir

Ako marinujete krídla na grilovanie? Mnohí z vás sa pravdepodobne spoliehajú na suché marinovanie v korení, prípadne v omáčke la barbecue. Tieto spôsoby sú úplne v poriadku, ale dnešný recept je podľa mňa oveľa lepší. Jogurtová marináda je hitom, keď ide o grilované kuracie mäso, či už krídla, stehná alebo prsia. Vďaka baktériám v jogurte mäso zmäkne, stane sa jemným a ľahšie absorbuje koreniny. Ak krídla marinujete týmto spôsobom, môžete si byť istí, že budú hitom na grilovacích stretnutiach. Dôležité je aj korenie a niečo kyslé. Odporúčam citrónovú šťavu.

Najlepšia marináda na grilované krídelká. Základom je jogurt

Ingrediencie:

12 kuracích krídel,

300 ml prírodného jogurtu,

3 strúčiky cesnaku,

2 čajové lyžičky horčice,

soľ, korenie, štipľavá a údená paprika, kari,

3 lyžice olivového oleja,

šťava vytlačená z polovice citróna.

Krídla vyberte z marinády a posypte ich obľúbeným korením. Potom ich položte na gril alebo do rúry.
Foto: shutterstock.com/Halfpoint

Grilované krídla v jogurtovej marináde – ako na to:

Jogurt nalejeme do misky. Pridáme horčicu a roztlačené strúčiky cesnaku. Prilejeme olivový olej, ocot a korenie. Dôkladne premiešajte.

Krídla očistíme a osušíme. V prípade potreby odrežte tzv. špičky krídel. Potom krídla vložte do misky s marinádou.

Krídla dôkladne premiešajte s marinádou a odložte na niekoľko hodín do chladničky, aby sa chute prepojili.

Po uplynutí tejto doby krídla vyberte z marinády a posypte ich obľúbeným korením. Potom ich položte na gril alebo do rúry.

Prečo marinovať mäso v jogurte? Kuracie, bravčové a iné mäso je vďaka nemu jemné a krehké. Okrem toho baktérie v jogurte a kyselina z citróna alebo octu spôsobia, že mäso rýchlo zmäkne. To znamená len jedno – po marinovaní bude šťavnaté a jemné ako nikdy predtým.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako zabrániť vysychaniu mäsa na grile?

Grilovaná bravčová krkovička ešte nikdy nebola taká dobrá. A všetko, čo musíte urobiť, je urobiť ju v talianskom štýle

The post Aromatické a jemné grilované krídla. Táto marináda je majstrovským kúskom a biela zložka je dôležitá. appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj