Skip to content
Menu
Menu

Do zmesi pridajte trochu nápoja. Tento tvarohový koláč chutí každému. Koláč nepraskne ani neklesne

Prečítať článok

21.5.2024 Redakcia Vášeň tebe (Foto: shutterstock/Oksana Mizina).

Máte radi koláče? My tiež, a preto sme sa rozhodli podeliť sa s vami o recept na tvarohový koláč, ktorý chutí každému. Je nadýchaný, hladký, nepraská a navyše chutí vynikajúco. Keď raz ochutnáte kúsok, sami sa presvedčíte, že je to ten najchutnejší tvarohový koláč na svete.

Tvarohový koláč, ktorý vždy vyjde nadýchaný.
Foto: shutterstock/Oksana Mizina

Tvarohový koláč možno bezpochyby označiť za najobľúbenejší koláč Slovákov. Veľmi obľúbený je tradičný cheesecake, ktorý sa rozplýva v ústach. Jeho príprava nie je zložitá, ale mnohí ľudia sa obávajú, že koláč popraská a klesne.

Jednoduchý recept na tvarohový koláč z vedierka. Šálka tohto nápoja urobí svoju prácu

Snívate o koláči, ktorý ani po niekoľkých hodinách neklesne a je stále nadýchaný? Potom vyskúšajte náš jednoduchý recept na klasický tvarohový koláč na sušienkach. Pripravte si obdĺžnikovú formu s rozmermi 28×18 cm alebo tortovú formu s priemerom 24 cm. A tu sú potrebné ingrediencie:

1 kg tvarohu z vedierka,

3 vajcia,

2 balenia vanilkového pudingu,

1 šálka práškového cukru,

sušienky na dno,

3 PL silného espressa.

Všetky výrobky by mali mať izbovú teplotu a je to dôležité. Inak tvarohový koláč klesne. Vajcia vyšľahajte s cukrom a pridajte k ním tvaroh z vedierka, pudingy a kávu. Ak nie ste fanúšikom espressa, môžete ho nahradiť tromi polievkovými lyžicami čierneho čaju. Zmes dôkladne premiešajte, potom nalejte do formy a vrch zarovnajte stierkou. Pečte pri 170 °C 60 minút. Rúru nastavte na dolný a horný ohrev. Ak chcete pripraviť tvarohový koláč s polevou, nechajte v šálke 3 polievkové lyžice kávy, pretože budete ich potrebovať neskôr.

Jednoduchý recept na tvarohový koláč z vedierka.
Foto: shutterstock/FOOKPHOTO.COM

Jednoduchý recept na tradičný tvarohový koláč. Kvôli jednej chybe koláč klesne a praskne

Viete, prečo cheesecake praská? Veľa ľudí po upečení okamžite vytiahne formu z rúry. To je veľká chyba. Koláč by ste mali nechať v zatvorenej rúre 15 minút. Po tomto čase otvorte dvierka a počkajte pol hodiny. Tvarohový koláč vyberte až po úplnom vychladnutí. Počas čakania pripravte polevu. Rozpustite 50 g masla, pridajte 3 polievkové lyžice už spomínaného espressa a nastrúhanú čokoládu. Stačí jedna tabuľka alebo 100 g. Pripravenú zmes nalejte na cheesecake a nechajte vychladnúť. Ak ste kávu nahradili čiernym čajom, koláč bude chutiť lepšie bez kávovej polevy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ak máte vajcia, múku, cukor a maslo, pripravíte chutný dezert. Je nadýchaný a mäkký

Rýchly koláč, ktorý nechutí ako klasické dezerty. Okrem múky pridajte aj túto ingredienciu

The post Do zmesi pridajte trochu nápoja. Tento tvarohový koláč chutí každému. Koláč nepraskne ani neklesne appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj