Skip to content
Menu
Menu

Dodržiavajte toto pravidlo a omáčka z kuriatok bude vynikajúca. Potrebujete len 5 ingrediencií

Prečítať článok

27.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).

V súčasnosti sú ľudia, ktorí sú blázni do húb, v nebi. V lesoch ich totiž nájdete celú kopu a potom z nich môžete ľahko pripraviť chutné jedlá a občerstvenie. Ak patríte medzi znalcov kuriatok, nasledujúci recept na omáčku sa stane vaším obľúbeným. Potrebujete len pár ingrediencií.

Ak patríte medzi znalcov kuriatok, nasledujúci recept na omáčku sa stane vaším obľúbeným
Foto: shutterstock/AS Foodstudio

Ak chcete pripraviť niečo chutné z aromatických húb, vôbec nepotrebujete dlhé a zložité recepty. Stačí dodržať niekoľko pravidiel a môžete pripraviť niečo úžasné a krémové. Ak ste fanúšikom kuriatok, nasledujúci recept vás určite poteší a budete ho robiť veľmi často. Na jeho prípravu potrebujete len päť ingrediencií a trochu času. Majte na pamäti, že pred prípravou takejto omáčky, ako aj iných hubových jedál, je dobré huby poriadne očistiť. Ak chcete navyše znížiť pravdepodobnosť, že vaše kuriatka budú horké, môžete sa vrátiť k tomuto článku a zistiť, ako to napraviť.

Ak chcete pripraviť dokonalú omáčku z kuriatok oplatí sa dodržiavať aj toto pravidlo. Hovorí, že treba počkať niekoľko minút, kým sa z panvice odparí nahromadená voda. Tým sa zabezpečí, že omáčka bude mať dokonalú konzistenciu a huby nebudú chutiť zle.

Mäso s omáčkou s kuriatkami. Výborne sa k tomu hodia nokerle
Foto: shutterstock/hlphoto

Recept na omáčku z kuriatok

Ingrediencie:

200 g kuriatka,

olej na vyprážanie,

šalotka,

1/3 šálky 33 % smotany,

nasekaný kôpor.

Spôsob prípravy:

Šalotku nakrájame nadrobno a vhodíme ju do rozpáleného oleja na panvici. Smažte, kým cibuľa nezesklovatie, a potom pridajte očistené kuriatka.

Podľa potreby osolíme a okoreníme. Smažte na strednom ohni približne 4 – 5 minút.

Všetka voda nahromadená v panvici by sa mala odpariť a je veľmi dôležité, aby ste na to pamätali. Keď sa tak stane, omáčka bude mať správnu konzistenciu a chuť.

Na samom konci prilejte smotanu a pridajte nasekaný kôpor. Všetko zohrievajte ešte asi 2 minúty. Nakoniec ochutnajte a podľa potreby dochuťte. Omáčku podávajte s vašimi obľúbenými prílohami a vychutnajte si ju!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Sezóna sa práve začala. Choďte na trh alebo do lesa a pripravte tú najlepšiu omáčku. Dajte si však pozor na smotanu

Holandskú omáčku robím ako šéfkuchár. Nepoznám lepší recept na vajíčka a zeleninu

The post Dodržiavajte toto pravidlo a omáčka z kuriatok bude vynikajúca. Potrebujete len 5 ingrediencií appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj