Skip to content
Menu
Menu

Dokonalý recept na piškótové cesto. Pridám čajovú lyžičku tejto ingrediencie a hrdo sledujem, ako stúpa k stropu

Prečítať článok

26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).

Odkedy si pamätám, pečenie piškótového cesta u nás doma je problém. Najprv s tým mala problém moja mama a potom ja. Našťastie sa mi podarilo naraziť na dokonalý recept a teraz sme v tom obe majsterky. Ukázalo sa, že stačí pridať čajovú lyžičku jednej zložky.

Ako upiecť dokonalé piškótové cesto?
Foto: shutterstock/Ahanov Michael

Recept na dokonalé piškótové cesto? Dá sa to. Pečenie je všeobecne považované za ťažké a o pravdivosti tohto tvrdenia som sa presvedčila na vlastnej koži. Našťastie sa situácia zmenila. Keby som len vedela skôr, čo sa deje….

Ako upiecť dokonalé piškótové cesto? Táto prísada zmení všetko vaše pečenie

Upečenie dokonalého piškótového cesta sa ukázalo ako jednoduché, ak máte dobrý recept. Narazila som naň na internete, dala som tomuto pečeniu poslednú šancu a našťastie to vyšlo. Teraz som v ňom majsterka! Jediné, čo ma mrzí, je, že je už tak neskoro. Ale čo pridať do tohto piškótového cesta, aby narástlo ako blázon? Odpoveď je… čajová lyžička liehu alebo silného alkoholu.

Ingrediencie:

6 veľkých vajec,

1 plná šálka cukru,

1 šálka hladkej múky, najlepšie tortovej,

pol šálky polohrubej múky,

1 lyžička liehu alebo iného silného alkoholu, prípadne aj octu (1,5 lyžičky),

štipka soli.

Tajomstvo dokonalého piškótového cesta spočíva v čajovej lyžičke silného alkoholu.
Foto: shutterstock/Pawel Michalowski

Recept na piškótové cesto, ktoré sa vždy podarí. Príprava krok za krokom

Predtým, ako začnete šľahať, vyberte všetky prísady z chladničky o niečo skôr, aby mali rovnakú izbovú teplotu.

Spôsob prípravy:

Pripravte si misku. Oddeľte bielky od žĺtkov. Žĺtky zmiešajte s alkoholom a práškom do pečiva. Z bielkov vyšľahajte tuhú penu spolu s cukrom a soľou. Nezabudnite pridávať cukor po častiach.

Keď je sneh ľahký a lesklý, pridajte žĺtky a opäť premiešajte. Potom po častiach pridávajte múku a zemiakovú múku a miešajte na nízkych otáčkach.

Dno formy na pečenie vymažte maslom a vysypte krupicou. Strany nemastíte – piškótové cesto musí „vyrásť“. Potom koláč nalejte do formy a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte približne 35 minút.

Po upečení nechajte piškótu odpočívať s pootvorenými dvierkami rúry alebo ju vyklopte na zem z výšky asi 30 cm. Tým sa zabezpečí, že nespadne.

Všetky suroviny vyberte z chladničky skôr, aby mali izbovú teplotu.
Foto: shutterstock/Anastasia_Panait

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Do tvarohu som pridala len 100 g a úplne som zmenila chuť tvarohového koláča. Perfektné na leto

Nadýchané jablkové lievance. Lepší recept ako od babičky. Málokto ich robí s týmto nápojom

The post Dokonalý recept na piškótové cesto. Pridám čajovú lyžičku tejto ingrediencie a hrdo sledujem, ako stúpa k stropu appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj