Skip to content
Menu
Menu

Dokonca aj vyberaví jedáci majú radi moje lievance s jablkami. Kľúč k úspechu spočíva v jednej ingrediencii

Prečítať článok

5.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maslova Valentina).

Tento recept na jablkové lievance je moja špecialita. Robím ich rovnakým spôsobom už roky a nikdy som na ne nepočula kritiku. Ako sa robia dokonale mäkké jablkové lievance? Tajomstvo spočíva v pridaní jedného výrobku.

Tento recept na jablkové lievance je moja špecialita. Robím ich rovnakým spôsobom už roky a nikdy som na ne nepočula kritiku.
Foto: shutterstock/Maslova Valentina

Jablkové lievance nevychádzajú tak, ako by mali? Môže to byť otázka ingrediencií a ich pomeru. Pozrite si nasledujúci recept a vaša ďalšia dávka domácich jablkových lievancov s ovocím bude dokonalá. Lahodná chuť a jemná štruktúra zaručená!

Jablkové lievance. S týmto receptom vyjdú perfektne.

Jablkové lievance sa nielen rýchlo pripravia, ale sú aj neskutočne chutné. Milujú ich dospelí gurmáni aj deti. Môžete ich obmieňať obľúbenými polevami, ako je džem, čokoládový krém, jogurt alebo dokonca šľahačka. Niektorí ich robia s mliekom, iní s cmarmi, ale podľa mňa najlepšie vychádzajú tie kefírové. Táto prísada im dodáva dokonale jemnú štruktúru a vďaka nej sa pochúťka doslova rozplýva v ústach.

Zloženie:

3 malé jablká,

160 g prírodného kefíru,

130 g pšeničnej múky,

veľké vajce,

lyžica cukru,

lyžička oleja alebo olivového oleja,

pol čajovej lyžičky prášku do pečiva

štipka soli,

voliteľne: lyžička škorice alebo vanilkového cukru.

Jablká umyte, ošúpte a nakrájajte nadrobno. Do misky rozšľaháme vajce, potom prisypeme múku preosiatu cez sito a prášok do pečiva.
Foto: shutterstock/olga’s captured moments

Jablkové lievance – mäkké a šialené. Ako pripraviť

Jablká umyte, ošúpte a nakrájajte nadrobno. Do misky rozšľaháme vajce, potom prisypeme múku preosiatu cez sito a prášok do pečiva. Pridáme cukor, škoricu a štipku soli. Miešajte, kým nevznikne hladká hmota.

Do vzniknutej zmesi pridajte nakrájané ovocie a opäť všetko spolu premiešajte. Na panvici rozohrejte trochu tuku. Nalejte lyžicu cesta a opečte ho z oboch strán dozlatista. Nakoniec lievance položte na tanier a podávajte s obľúbenou prílohou. Môžete ich posypať práškovým cukrom, natrieť džemom alebo arašidovým maslom, prípadne ich môžete poliať sirupom alebo prírodným jogurtom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tajná prísada do lievancov. Po usmažení sa jednoducho rozplývajú na jazyku

Takto ich robila len stará mama Marienka. Jej lievance boli bezkonkurenčné – mám recept

The post Dokonca aj vyberaví jedáci majú radi moje lievance s jablkami. Kľúč k úspechu spočíva v jednej ingrediencii appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj