Skip to content
Menu
Menu

Domáca tvarohová zmrzlina je môj najnovší objav. Jej príprava mi zaberie menej ako päť minút

Prečítať článok

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Trending Now).

Horúce dni sa pomaly stávajú každodenným javom, preto sa oplatí preskúmať recepty na domáce osviežujúce dezerty. Mojou novou závislosťou je zmrzlina s príchuťou jahodového cheesecaku. Je to kombinácia, ktorú v obchode ani cukrárni nenájdete. Príprava je hračka – všetko rýchlo rozmixujem a potom vložím do mrazničky.

Ako si pripraviť domácu zmrzlinu?
Foto: shutterstock/Trending Now

Keď vonku svieti slnko a sú vysoké teploty, takmer každý túži po malom osviežení. Okrem studených nápojov, ovocia a koktailov sa oplatí vyskúšať aj domácu zmrzlinu. Tvarohovo-jahodová príchuť je skutočnou poéziou. Dá sa pripraviť už za päť minút!

Domáca tvarohovo-jahodová zmrzlina. Urobím ju za päť minút. Z pohárov zmizne ešte rýchlejšie

Domáca zmrzlina je veľmi jednoduchá pochúťka na prípravu. Po ochutnaní je absolútne návyková. Natrvalo nahradí výrobky kupované v obchode a pochúťky z drahých cukrární alebo zmrzlinární. Samotný postup je veľmi jednoduchý. Stačí si vybrať príchuť, potom pripraviť prísady a nakoniec všetko zmiešať. Zvyšok sa urobí doslova sám.

Domáca zmrzlina je veľmi jednoduchá pochúťka na prípravu. Po ochutnaní je absolútne návyková.
Foto: shutterstock/zannaz

Môj návrh na domácu zmrzlinu je tvarohovo-jahodová príchuť. Táto nezvyčajná kombinácia je potešením pre všetky zmysly. Budete teda potrebovať polotučný tvaroh, jahody, najlepšie sladké a zrelé a napríklad trošku medu alebo javorového sirupu. Podrobnejšie informácie o príprave zmrzliny nájdete v nasledujúcom recepte.

Lahodná tvarohovo-jahodová zmrzlina. Môžete si ju pripraviť v priebehu chvíľky

Ingrediencie:

500 g polotučného tvarohu

200 g jahôd

lyžica javorového sirupu

ovsené vločky

sušienky

poleva alebo sladká posýpka

Postup:

Tvaroh vložte do veľkej misy.

Potom ho dôkladne rozmixujte pomocou mixéra alebo v kuchynskom robote.

Hotové mliečne výrobky potom spojte s jahodami a javorovým sirupom. Všetko opäť rozmixujte.

Výsledkom by mala byť hladká a homogénna hmota, v ktorej jasne vidno taktiež kúsky jahôd.

Tvarohovú a jahodovú zmes vložte do plastovej nádoby.

Potom jej vrch posypte rozdrvenými sušienkami alebo ovsenými vločkami.

Nádobu pevne uzavrite a na záver vložte do mrazničky aspoň na tri hodiny.

Po tomto čase je zmrzlina pripravená na podávanie.

Tip: Môžete ju podávať s ľubovoľnými prísadami. Sú to napríklad polevy, ovocie alebo šľahačka. Perfektné sú aj kornútiky a potom sú to všetky druhy oblátok, ktoré jej dodajú špičkový cukrársky efekt. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Osviežujúca ľadová káva na horúce dni. Výsledok Vás môže prekvapiť

Dezert ideálny na teplé dni. Jogurt skombinujem s týmito ingredienciami a vznikne nadpozemsky chutné duo

The post Domáca tvarohová zmrzlina je môj najnovší objav. Jej príprava mi zaberie menej ako päť minút appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj