Skip to content
Menu
Menu

Ešte nikdy som nemala také mäkké a nadýchané palacinky. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok vám vyrazí dych

Prečítať článok

22.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/TanaCh).

Tento recept na nadýchané palacinky v piškótovej verzii poteší každého, kto miluje sladké raňajky. Známy recept na klasický koláč stačí len mierne obmeniť, aby ste dosiahli jemnú chuť.

Tento recept na nadýchané palacinky v piškótovej verzii poteší každého, kto miluje sladké raňajky. Známy recept na klasický koláč stačí len mierne obmeniť.
Foto: shutterstock/TanaCh

Je ťažké nájsť človeka, ktorý nemá rád palacinky. Nie je to prekvapujúce, pretože táto pochúťka sa dá pripraviť na mnoho spôsobov – na sladko aj na slano. Nie každý však vie, že pomocou jednoduchého triku môžeme získať palacinky, ktoré sú rovnako penové ako piškótové. Ako pripraviť piškótové palacinky? Tu je niekoľko tipov.

Piškótové palacinky. Sú neskutočne chutné a nadýchané

Niekedy môžu byť palacinky ochabnuté a ploché, čo nie každému vyhovuje. Jedným z trikov, ako ich urobiť nadýchanejšími, je pridať perlivú minerálnu vodu. Dobrý nápad je aj samostatne vyšľahať bielka. Tento krok dodá raritám penovú štruktúru a vysnívanú jemnosť.

Recept na piškótové palacinky. Zakaždým sa podarí

Toto je ideálna voľba pre ľahké a nadýchané raňajky. Ich príprava trvá trochu dlhšie, pretože bielka musíte šľahať zvlášť, ale výsledok je úžasný. Najlepšie chutia podávané s lesným ovocím, orechovo-čokoládovou omáčkou alebo klasicky posypané práškovým cukrom.

Ingrediencie:

3 vajcia,

200 ml kravského mlieka,

100 ml perlivej vody,

180 g pšeničnej múky,

2 lyžice masla,

čajová lyžička cukru,

štipka soli

olej na vyprážanie.

Toto je ideálna voľba pre ľahké a nadýchané raňajky. Ich príprava trvá trochu dlhšie, pretože bielka musíte šľahať zvlášť, ale výsledok je úžasný.
Foto: shutterstock/peterzsuzsa

Príprava krok za krokom:

Oddeľte žĺtky od bielkov, zmiešajte ich s múkou, mliekom, vodou a rozpusteným maslom.

Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny. Ku koncu šľahania pridajte cukor.

Žĺtkovú zmes po častiach pridávajte do bielkovej zmesi, jemne premiešajte a odložte na štvrť hodiny.

Na panvici rozohrejte olej. Nalejte hustejšie cesto ako na bežné palacinky. Smažte z oboch strán dozlatista. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Klasický recept na palacinky. Moja teta ho robí už roky, ale spôsob pečenia prekvapuje mladších ľudí

Lákavé sladké palacinky – recept s čokoládou a banánmi. Ich chuť si jednoducho zamilujete

The post Ešte nikdy som nemala také mäkké a nadýchané palacinky. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok vám vyrazí dych appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj