Skip to content
Menu
Menu

Hodila som mäso do tejto omáčky a po chvíli bolo mäkké. Celé som to hneď zjedla

Prečítať článok

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vivooo).

Bravčové karé je veľmi obľúbené mäso, ktoré môže byť správne pripravené naozaj chutné a jemné. Málokto však vie, ako ho správne pripraviť, aby sa nemusel obávať tvrdších kúskov. Ja som však zistila, že v kombinácii s omáčkou je jemné a každé sústo je čistým pôžitkom. Stačí skombinovať tieto ingrediencie a je hotovo.

Aby bravčové karé zostalo krehké a aromatické a nestratilo svoju chuť, je dobré ho skombinovať s cigánskou omáčkou.
Foto: shutterstock/vivooo

Príprava bravčového karé nie je najjednoduchšia a len niektorí ľudia ho vedia správne pripraviť. Našťastie som nedávno objavila metódu, vďaka ktorej sa rozplýva v ústach hneď, ako ho vyberiete z panvice. Príprava je naozaj jednoduchá a stačí ho skombinovať so správnymi prísadami, aby chutilo ešte lepšie.

Aby bravčové karé zostalo krehké a aromatické a nestratilo svoju chuť, je dobré ho skombinovať s cigánskou omáčkou. Príprava takejto omáčky sa môže zdať náročná, ale nič nemôže byť ďalej od pravdy. Stačí skombinovať niekoľko surovín vrátane zeleniny a správneho korenia a za pár minút máte hotovo. Takto pripravené bravčové karé chutí výborne so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Recept na bravčové karé v cigánskej omáčke

Ingrediencie:

500 g bravčového karé,

2 papriky (červená a žltá),

2 cibule,

4 nakladané uhorky,

200 g šampiňónov,

400 ml paradajkovej passaty,

2 PL paradajkového pretlaku,

2 strúčiky cesnaku,

lyžica sladkej papriky

lyžička štipľavej papriky

čajová lyžička cukru,

soľ a korenie podľa chuti,

3 lyžice oleja na smaženie.

Bravčové karé je veľmi obľúbené mäso, ktoré môže byť správne pripravené naozaj chutné a jemné.
Foto: shutterstock/Elena Veselova

Spôsob prípravy:

Bravčové karé umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm. Jemne ho naklepeme a ochutíme soľou a korením.

Na panvici rozohrejeme olej a plátky bravčovej panenky opečieme z oboch strán do zlatista. Odstavíme.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska, papriku nakrájame na pásiky, uhorky na plátky a šampiňóny na polovičné plátky.

Na tej istej panvici, kde ste smažili mäso, opečte aj cibuľu do mäkka. Pridajte papriku a smažte niekoľko minút, potom pridajte huby a smažte, kým sa z nich neodparí šťava.

Pridajte nakladané uhorky a prelisovaný cesnak a premiešajte.

Prilejeme paradajkovú passatu, pridáme paradajkový pretlak a ochutíme sladkou a pálivou paprikou, cukrom, soľou a korením. Všetko dôkladne premiešame a varíme na miernom ohni približne 10 minút.

Keď je omáčka hotová, pridáme vopred osmažené plátky bravčového mäsa, prikryjeme a dusíme na miernom ohni ďalších 20-30 minút, kým mäso nezmäkne a nie je dobre zaliate omáčkou.

Bravčové karé v cigánskej omáčke podávajte s obľúbenou prílohou, napr. zemiakmi alebo kašou. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Podávali mi to na svadbe. Nikdy v živote som nemala také jemné hovädzie mäso – viem, ako ho pripraviť

Toto je recept na kuracie mäso, ktorý ešte nepoznáte. Vďaka marináde je mäso jemné a odliepa sa od kosti

The post Hodila som mäso do tejto omáčky a po chvíli bolo mäkké. Celé som to hneď zjedla appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj