Skip to content
Menu
Menu

Hodiť do vývaru? Nie, pretože tieto časti nie sú vhodné na konzumáciu. Sú plné parazitov

Prečítať článok

22.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/sockagphoto).

Vďaka širokej dostupnosti a nízkej cene často siahame po hydinovom mäse pri stolovaní. Ukazuje sa však, že nie všetky kusy by sme mali jesť. Viete, v ktorej časti kuracieho mäsa sa hromadia parazity? Dávate ich do vývaru, a to je veľká chyba.

Vďaka širokej dostupnosti a nízkej cene často siahame po hydinovom mäse pri stolovaní. Ukazuje sa však, že nie všetky kusy by sme mali jesť.
Foto: shutterstock.com/sockagphoto

Neviete si predstaviť nedeľný obed bez vývaru? Veľmi dobre, pretože je to zdravá a hodnotná polievka. Obsahuje veľa kolagénu, ktorý je skvelý pre vaše kĺby a pokožku. Bohužiaľ, v hrnci končia aj časti kurčaťa, ktoré môžu byť pre naše zdravie škodlivé.

V ktorej časti kurčaťa sa hromadia parazity? Ich konzumácia môže byť nebezpečná

Parazity, ktoré sa nachádzajú v kuracom mäse, ako napríklad hlísty, sú odolné voči vysokým teplotám. To znamená, že sa ich nezbavíme ani počas varenia alebo pečenia, čo môže predstavovať riziko pre naše zdravie. Hoci je všeobecne známe, že potravinami by sa nemalo plytvať a každá časť kurčaťa môže mať svoje využitie v rôznych pokrmoch, niektoré jeho orgány by sa nemali konzumovať.

Pri výbere kuracieho mäsa na vývar by ste sa mali určite zbaviť pľúc a chvosta. Tam sa nachádza najviac parazitov. Keď zjete infikované mäso, môžete pocítiť celý rad tráviacich ťažkostí. Hlava kurčaťa je tiež nevhodná na varenie, pretože sa v nej hromadí množstvo toxínov, ktoré zviera prijíma s potravou.

Výber dobrého mäsa nie je len základom dobrého pokrmu, ale aj zdravia vašej domácnosti. Najlepšie je vyberať kuracie mäso od dôveryhodných dodávateľov alebo z miestnych fariem.
Foto: shutterstock.com/Tetiana Chernykova

Ako spoznáte dobré kuracie mäso? Venujte osobitnú pozornosť tomuto

Výber dobrého mäsa nie je len základom dobrého pokrmu, ale aj zdravia vašej domácnosti. Najlepšie je vyberať kuracie mäso od dôveryhodných dodávateľov alebo z miestnych fariem. Takto si môžete byť istí, že mäso bude vždy kvalitné a čerstvé. Ak však túto možnosť nemáte, je dôležité dbať na určité detaily.

Farba a textúra. Čerstvé hydinové mäso má svetloružovú farbu. Na dotyk by malo byť pružné a pevné. Ak je naopak sivasté, mäkké a lepkavé, môže to znamenať nekvalitný výrobok.

Zápach. Mäso by nemalo mať silný zápach. Ak cítite kyslý alebo hnilobný zápach, v žiadnom prípade ho nedávajte do sporáka.

VAROVANIE! Mäso v údeninách má na sebe nálepku s informáciami, ktoré by mali ako prvé upútať našu pozornosť. Uistite sa, že nemá prekročený dátum spotreby. Ak má obal nejaké praskliny alebo z neho vyteká tekutina, radšej si ho domov neberte.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Môže sa mrazené mäso pokaziť? Vyhnite sa jednej chybe a vydrží vám celé mesiace

Ako dlho môže mleté mäso ležať v mrazničke? Kratšie ako v kuse. Po tomto čase je lepšie ho vyhodiť

The post Hodiť do vývaru? Nie, pretože tieto časti nie sú vhodné na konzumáciu. Sú plné parazitov appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj