Skip to content
Menu
Menu

Išla som do lesa a nazbierala som plný košík. Tieto huby sú ideálne na omáčku. Pridajte k nim toto mäso

Prečítať článok

9.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shebeko).

Hubárska sezóna je pre milovníkov hubárčenia skutočnou raritou. Prechádzky v lese mnohých ľudí nielen upokojujú, ale im aj dodávajú dobrú náladu. Ak z nej navyše prídu s plným košíkom týchto húb, každý sa poteší. Dá sa z nich pripraviť aromatická omáčka.

Mleté rezne podávané v hubovej omáčke sú klasikou
Foto: shutterstock/Shebeko

September je ideálny čas na vychutnávanie darov prírody a huby sú jedným z nich. Mnohí ľudia oceňujú ich chuť a vôňu, a preto nielen chodia na huby, ale neskôr vymýšľajú ďalšie a ďalšie zaujímavé recepty. Okrem toho vlastnoručne nazbierané alebo kúpené na trhu dodávajú pokrmom hĺbku a vôňu, ktorú je ťažké nahradiť čímkoľvek iným. Vďaka ich všestrannosti sa dajú použiť v mnohých jedlách a jedným z najlepších spôsobov ich využitia je príprava omáčky, ktorá sa dokonale hodí k rôznym druhom mäsa.

Mleté rezne podávané v hubovej omáčke sú klasikou, ktorá v sebe spája jednoduchosť a výnimočnú chuť. Jemnosť mletého mäsa a výrazná vôňa húb spolu vytvárajú pokrm, ktorý určite poteší každého. Ak sa pýtate, ktoré huby je najlepšie vybrať, máme pre vás odpoveď. Podľa nášho názoru sú na túto úlohu ideálne hríby. Ak sa však chcete rozhodnúť pre niečo iné, použite zaujímavú chuť kuriatok.

Recept na mleté rezne s hubovou omáčkou

Ingrediencie:

500 g mletého mäsa,

cibuľa,

vajce,

2 strúčiky cesnaku,

3 lyžice strúhanky,

soľ a korenie podľa chuti,

olej na vyprážanie.


Prísady na hubovú omáčku:

300 g čerstvých húb,

cibuľa,

2 strúčiky cesnaku,

200 ml 33 % smotany,

1 PL masla,

soľ a korenie podľa chuti,

250 ml vývaru.

Jemnosť mletého mäsa a výrazná vôňa húb spolu vytvárajú pokrm, ktorý určite poteší každého
Foto: shutterstock/robert6666

Spôsob prípravy:

Mleté mäso vložte do misy, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, vajce a strúhanku. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.

Zo zmesi vytvarujeme rezne a opečieme ich na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Po usmažení položte rezne na tanier s papierovou utierkou, aby ste odstránili prebytočný tuk.

Medzitým si pripravte omáčku. Očistite huby, nakrájajte ich na menšie kúsky a orestujte ich na masle s nakrájanou cibuľou a cesnakom.

Keď sú huby mäkké, prilejeme vývar a všetko dusíme asi 10 minút.

Potom pridajte smotanu, dochuťte soľou a korením a všetko varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne.

Vyprážané a ešte teplé rezne podávajte preliate hubovou omáčkou. Prípadne podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Je to večera, na ktorú vaša rodina nikdy nezabudne. Týmto pokrmom upútate ich pozornosť na dlhý čas

Ak je bravčové karé jedinou možnosťou. Žiadne rezne, len ich naplňte, zabaľte a poduste

The post Išla som do lesa a nazbierala som plný košík. Tieto huby sú ideálne na omáčku. Pridajte k nim toto mäso appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj