Skip to content
Menu
Menu

Jablkový koláč pre lenivých chutí lepšie ako ten z cukrárne. Cesto nemusíte ani miesiť

Prečítať článok

17.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MilicaKnez).

Jablkový koláč je jedným z tých koláčov, ktoré Slovákov nikdy neomrzia. Ale priznajme si, že keď máme vytrvalú chuť na niečo sladké, nechce sa nám miesiť krehké cesto. Máme však spôsob, ako to urobiť. Tento recept na jablkový koláč je geniálny. Cesto bude chutné, jemné a pripravíte ho za pár minút. Potom ho stačí vložiť do rúry a dezert je hotový.

Jablkový koláč bez miesenia? Je to možné? Samozrejme, že áno.
Foto: shutterstock/MilicaKnez

Jablkový koláč bez miesenia? Je to možné? Samozrejme, že áno. Tento recept na jablkový koláč bez miesenia by mal poznať každý gurmán a milovník domácich koláčov, ktoré sú hotové za pár okamihov. Recept je triviálny a budete prekvapení, že takýto jednoduchý koláč môže chutiť tak fantasticky.

Jablkový koláč pre lenivých. Chutnejší ako tradičný

Ingrediencie:

1 šálka hladkej múky, najlepšie tortovej

1 šálka krupice

približne 3/4 šálky cukru

1 veľká nádoba strúhaných jabĺk

necelá kocka masla (približne 180 g)

1 balenie vanilkového cukru

2 lyžičky prášku do pečiva

trochu škorice podľa chuti

Recept je triviálny a budete prekvapení, že takýto jednoduchý koláč môže chutiť tak fantasticky.
Foto: shutterstock/Olllympea

Jablkový koláč bez miesenia – ako na to

Pripravte si väčšiu misu a nasypte do nej všetky sypké prísady. Preosejte múku, pridajte prášok do pečiva, krupicu, cukor, vanilkový cukor a škoricu. Všetky prísady dôkladne premiešajte.

Dôkladne premiešané prísady rozdeľte na tri rovnaké časti. V tomto čase už môžete predhriať rúru na 180 stupňov.

Pripravte si formu na pečenie a vyložte ju papierom. Vymažte papier maslom a posypte prvou vrstvou suchých prísad.

Potom poukladajte polovicu jabĺk, zarovnajte ich lyžicou a pridajte druhú časť suchých prísad. Na túto vrstvu položte zvyšok jabĺk a poslednú vrstvu sypkých vecí.

Na vrch koláča rovnomerne nastrúhajte maslo. Takto pripravený koláč vložte do rúry približne na hodinu.

Tento jablkový koláč chutí vynikajúco a je hotový za pár okamihov vždy, keď máte chuť na niečo sladké ku káve alebo ak čakáte hostí a nechcete tráviť dlhé hodiny v kuchyni. Stačí jedno lusknutie prstom a je hotový. Tento dezert vás určite nejedenkrát ušetrí problémov a rýchlo uspokojí vašu chuť na domáci dezert.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Keď jablkový koláč, tak len s týmito jablkami. Mnohí ľudia na túto odrodu zabudli, a pritom je to ta najchutnejšia

Nadýchaný koláč so slivkami. Predtým, ako ich vložíte do formy, urobte s nimi jednu vec

The post Jablkový koláč pre lenivých chutí lepšie ako ten z cukrárne. Cesto nemusíte ani miesiť appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj