Skip to content
Menu
Menu

K nastrúhanej červenej repe som pridala toto a neľutujem. Podávala som ju s mletými fašírkami

Prečítať článok

6.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dani Vincek).

Ak ešte stále premýšľate nad výrobou zimných zaváranín, chcem vám povedať, že nielen uhorky sa hodia. Okrem nich si môžete pokojne pripraviť aj iné osvedčené recepty, ktoré vás nikdy nesklamú. Jeden z nich nájdete nižšie a jeho výroba zaručene poteší celú rodinu.

Ak ešte stále premýšľate nad výrobou zimných zaváranín, chcem vám povedať, že nielen uhorky sa hodia. Okrem nich si môžete pokojne pripraviť aj iné osvedčené recepty.
Foto: shutterstock/Dani Vincek

Zima je čas, keď siahame po chutných konzervách, ktoré nám pripomínajú chuť leta. Každý má svoje obľúbené poháre plné lahodných zálievok, ktoré sú nielen chutné, ale aj plné vitamínov. Tieto chutné konzervy dodajú vašim zimným jedlám farbu a ozvláštnia každé jedlo. Ak neviete, čo iné si dať do pohárov, my vám tento výber uľahčíme. Tento recept je hitom a vďaka vyváženým pomerom vyjdú perfektne.

Červená repa, ktorú navrhujeme, poteší svojou chuťou a všestrannosťou. Môžete ich podávať ako prílohu k mäsu, šalátom alebo dokonca sendvičom. Ľahko sa pripravujú a sú ideálne na uskladnenie na zimu. Vždy ich pripravujem väčšie množstvo, pretože viem, že poháre zmiznú v okamihu.

Červená repa, ktorú navrhujeme, poteší svojou chuťou a všestrannosťou. Môžete ich podávať ako prílohu k mäsu, šalátom alebo dokonca sendvičom.
Foto: shutterstock.com/AB-7272

Červená repa s cuketou recept

Zloženie

2 kg červenej repy,

1 kg cukety,

2 cibule,

1 čajová lyžička strúhaného chrenu,

250 ml 10% octu,

230 g cukru,

2 lyžice soli,

200 ml oleja,

4 strúčiky cesnaku

čajová lyžička korenia,

čajová lyžička horčice.

Spôsob prípravy

Červenú repu umyte, uvarte v šupke do mäkka, potom ju ošúpte a nastrúhajte na veľkom strúhadle. Cuketu umyte a nastrúhajte bez predchádzajúceho olúpania. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Vo veľkom hrnci zmiešajte nastrúhanú červenú repu, cuketu, chren a cibuľu. Pridajte ocot, cukor, soľ, olej, nasekaný cesnak, korenie a horčicu. Všetko dôkladne premiešajte.

Všetko varte na miernom ohni za častého miešania, kým zelenina nezmäkne a chute sa nespoja. Bude to trvať približne 30 minút.

Horúcu zmes prelejte do vypálených pohárov, pevne ich zavrite a pasterizujte 15 minút v hrnci s vriacou vodou.

Po vychladnutí nádoby uložte na chladné a tmavé miesto. Cuketová repa je pripravená na konzumáciu po niekoľkých dňoch, ale najlepšie chutí po niekoľkých týždňoch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Červená repa na zimu do pohárov. Nezabudnite na bielu prílohu a budete si olizovať prsty

Červená repa na zimu do pohárov. Nezabudnite na bielu prílohu a budete si olizovať prsty

The post K nastrúhanej červenej repe som pridala toto a neľutujem. Podávala som ju s mletými fašírkami appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj