2.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pundapanda).
Ak hľadáte chutnú možnosť zdravej a chutnej večere, určite bežte do obchodu po tieto huby. Dajú sa pripraviť na mnoho rôznych spôsobov, ale polievka z hlivy ustricovej nemá konkurenciu. Tu je návod na jej prípravu.
Polievka z hlivy ustricovej
Foto: shutterstock/pundapanda
Hliva ustricová je jednou z najobľúbenejších húb, ktoré sa v slovenských domácnostiach ľahko používajú. Majú jemnú, ale korenistú vôňu, mäsitú štruktúru a tvar mušle. Okrem toho, že chutia neskutočne dobre, stojí za to vedieť, že sú zdrojom bielkovín a mnohých cenných vitamínov. Ak teda túžite po jednoduchom a rýchlom jedle, určite vyskúšajte tento recept. Polievka z hlivy ustricovej – tu je návod na jej prípravu.
Polievka z hlivy ustricovej. Tieto huby kraľujú na stoloch
Hliva ustricová je mimoriadne obľúbená v čínskej, japonskej a kórejskej kuchyni. V posledných rokoch sa začali oceňovať aj na Slovensku. Radi ich zaraďujeme do svojho každodenného jedálnička, pretože ide o nízkokalorické huby s veľmi nízkym obsahom tuku a nulovým obsahom cholesterolu.
V kuchyni sa skvele hodia ako náhrada mäsa v zeleninových jedlách. Stačí ich podusiť s trochou oleja a korenia a dosiahnete lahodný efekt. Môžu sa však pridať aj do duseného mäsa alebo použiť na prípravu omáčok a polievok.
Hliva ustricová – má jemnú, ale korenistú vôňu, mäsitú štruktúru a tvar mušle
Foto: shutterstock/LS92
Recept na polievku z hlivy ustricovej. Klasické jedlo s pridaním zemiakov a slaniny
Táto verzia polievky z hlivy ustricovej je veľmi sýta a chutná. Hliva ustricová je známa svojou jemnou chuťou, preto je tón húb takmer nepostrehnuteľný. Vo vegánskej verzii možno pokrm pripraviť zo zeleninového vývaru bez pridania mäsa.
Ingrediencie:
750 ml mäsového vývaru,
250 g surovej hlivy ustricovej,
2 stredne veľké zemiaky,
strúčik cesnaku,
75 g údenej slaniny,
1 PL masla,
lyžica múky,
soľ, korenie.
Polievka z hlivy ustricovej – nemá konkurenciu
Foto: shutterstock/Jaroslav Machacek
Príprava krok za krokom:
Na začiatku zemiaky dôkladne umyte a ošúpte, potom ich nakrájajte na malé kocky. Na kocky nakrájajte aj slaninu a na prúžky nakrájajte hlivu ustricovú. Môžeme ich tiež natrhať na pásiky. Vývar priveďte do varu a medzitým si pripravte prílohy.
Cesnak nastrúhajte, orestujte na masle a potom ho preložte na tanier. Na tej istej panvici opečte slaninu, a keď zhnedne, posypte ju múkou a dôkladne premiešajte. Potom ju tiež preložíme na tanier. Hlivu ustricovú opečieme na masle, kým nezhnedne a nezmenší svoj objem. Ku koncu ju osolíme a okoreníme.
Keď sa vývar začne variť, pridajte doň zemiaky, hlivu ustricovú a slaninu. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Polievku ochutnajte a v prípade potreby ju dochuťte soľou a korením. Pripravené na podávanie. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zemiakové placky budú vo vnútri mäkké a zvonku zostanú chrumkavé. Stačí jedna zmena
Cibuľová polievka hodná šampióna. Každý Slovák ju zje s porciou syra
The post Keď ochutnáte túto polievku, spadnete zo stoličky. Budete sa k nej vždy vracať. Všetko vďaka týmto hubám appeared first on Vášeň v tebe.