Skip to content
Menu
Menu

Kombinovala som dve zeleniny a moja svokra všetko komentovala. „Už nerob mleté mäso, nebudem ho jesť“

Prečítať článok

24.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Rostokina).

Rezne sa objavujú takmer pri každom druhom chode. Zvyčajne ich jeme v mäsovej forme a všetci si ich pochvaľujú. Nedávno mi však bolo povedané, aby som ich nerobila. Recept uvedený nižšie spôsobil, že ich už nikto nechce jesť.

Karfiolové a hubové rezne urobia na stole rozruch.
Foto: shutterstock/Irina Rostokina

Rezne sú u nás doma neoddeliteľnou súčasťou večerí. Niet divu, pretože sa hodia ku každému jedlu a sú chutné a šťavnaté. Dajú sa pripraviť z rôznych druhov mäsa a každý si z nich niečo vyberie. Najobľúbenejšie sú, samozrejme, rezne z mletého mäsa a bravčové rezne, ako aj z hydiny. Nedávno mi však bolo povedané, že ich už nemám robiť. Moja svokra pri večeri povedala:

„Mleté mäso už nerob, pretože ho nebudem jesť. Tieto rezne sú oveľa lepšie a ľahšie, rob ich častejšie.“

Po týchto slovách som bol ohromená. Nečakala som, že karfiolové a hubové rezne urobia na stole taký rozruch. Ukázalo sa, že prekonali všetko ostatné a rodina chce jesť len ich. Podávam ich so zemiakmi a šalátom a prílohou domácej kôprovej omáčky.

Recept na karfiolové a hubové rezne

Ingrediencie:

hlava karfiolu,

500 g húb,

2 vajcia,

veľká cibuľa,

100 g strúhanky,

2 lyžičky majoránky,

soľ a korenie podľa chuti,

lyžica nasekanej petržlenovej vňate,

olej na vyprážanie.

Karfiol môžete použiť ako náhradu za mäso.
Foto: shutterstock/zarzamora

Spôsob prípravy:

Karfiol dôkladne opláchnite a nakrájajte na ružičky. Ružičky karfiolu vložte do hrnca s osolenou vodou a varte niekoľko minút do mäkka. Vyberte z vody a nechajte vychladnúť.

Umyte a ošúpte huby. Nakrájajte ich na tenké plátky, ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu. Obe zeleniny pridajte na rozpálenú panvicu a niekoľko minút smažte, kým nezhnednú. Nakoniec ju osoľte a okoreňte.

Uvarený karfiol roztlačte vidličkou a vložte do misy. Pridajte vajcia, huby a cibuľu, petržlenovú vňať, strúhanku a korenie. Dôkladne premiešajte, aby vznikla homogénna hmota.

Zo zmesi vytvorte rezne a na rozpálenom oleji ich opečte z oboch strán dozlatista.

Rezne sa môžu podávať ako predjedlo alebo hlavné jedlo s varenými zemiakmi a šalátom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rezne nedávam na panvicu hneď. Túto vec urobím vopred a obal neopadáva

Mäso už nikdy nebude tvrdé. Do omáčky stačí pridať tri polievkové lyžice

The post Kombinovala som dve zeleniny a moja svokra všetko komentovala. „Už nerob mleté mäso, nebudem ho jesť“ appeared first on Vášeň v tebe.