29.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Ako pripraviť jablkové lievance, aby boli mäkké, jemné a chutili ako od babičky? Tu je recept, ktorý vás okamžite prenesie do babičkinej kuchyne, ktorá vonia jablkami a sladkým pečivom. Nezabudnite na dve prísady a nebudete ich môcť prestať jesť.
Ako pripraviť jablkové lievance?
Foto: shutterstock/NoirChocolate
Rýchle jablkové lievance sú vysnívané raňajky, popoludňajší dezert alebo sladká večera. Sú chutné a rýchlo zlepšujú náladu, takže budú ideálne na utieranie sĺz po skončení prázdnin. Ak chcete, aby vaše lievance chutili ako od babičky, alebo ešte lepšie, pridajte dve prísady. Škoricu a bielu čokoládu. Táto kombinácia s jablkami je nadpozemská.
Rýchle jablkové lievance – ideálne na koniec prázdnin
Ingrediencie:
2 plné šálky hladkej múky, najlepšie tortovej
približne 400 ml kefíru izbovej teploty
2 stredne veľké, najlepšie kyslé jablká
2 vajcia
1 čajová lyžičku prášku do pečiva
1 čajová lyžička škorice
2-3 lyžice strúhanej bielej čokolády
práškový cukor podľa chuti
olej alebo maslo na vyprážanie
Pridajte dve prísady. Škoricu a bielu čokoládu. Táto kombinácia s jablkami je nadpozemská.
Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova
Lievance s jablkami, škoricou a bielou čokoládou – ako na to
Jablká ošúpte a potom ich nastrúhajte.
Dajte ich do misy a zmiešajte so škoricou.
Múku preosejte do inej misy a zmiešajte s práškom do pečiva.
Potom rozšľahajte vajcia, pridajte kefír a cukor.
Celú zmes vymiešajte na hladké cesto.
Pridajte nastrúhané jablká so škoricou a čokoládu. Cesto by malo byť pomerne husté, ak sa vám zdá príliš riedke, pridajte trochu múky.
Na panvici potom rozohrejte olej a hlbokou lyžicou dávkujte porcie cesta na lievance. Smažte ich na miernom ohni, kým nebudú nadýchané a nezískajú zlatistú farbu. Po chvíli lievance otočte a ešte chvíľu smažte.
Vyprážané lievance potom položte na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Podávajte ich posypané napríklad práškovým cukrom alebo s domácim džemom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nesmažiť, len vložiť do rúry. Takéto lievance vám budú v rodine všetci závidieť
Robím ich vždy, keď mám zlú náladu. Tieto lievance sú najjemnejšie a hotové za pätnásť minút
The post Lahodné jablkové lievance. Urobte ich a koniec prázdnin bude príjemnejší appeared first on Vášeň v tebe.