Skip to content
Menu
Menu

Lahodné jablkové lievance. Urobte ich a koniec prázdnin bude príjemnejší

Prečítať článok

29.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).

Ako pripraviť jablkové lievance, aby boli mäkké, jemné a chutili ako od babičky? Tu je recept, ktorý vás okamžite prenesie do babičkinej kuchyne, ktorá vonia jablkami a sladkým pečivom. Nezabudnite na dve prísady a nebudete ich môcť prestať jesť.

Ako pripraviť jablkové lievance?
Foto: shutterstock/NoirChocolate

Rýchle jablkové lievance sú vysnívané raňajky, popoludňajší dezert alebo sladká večera. Sú chutné a rýchlo zlepšujú náladu, takže budú ideálne na utieranie sĺz po skončení prázdnin. Ak chcete, aby vaše lievance chutili ako od babičky, alebo ešte lepšie, pridajte dve prísady. Škoricu a bielu čokoládu. Táto kombinácia s jablkami je nadpozemská.

Rýchle jablkové lievance – ideálne na koniec prázdnin

Ingrediencie:

2 plné šálky hladkej múky, najlepšie tortovej

približne 400 ml kefíru izbovej teploty

2 stredne veľké, najlepšie kyslé jablká

2 vajcia

1 čajová lyžičku prášku do pečiva

1 čajová lyžička škorice

2-3 lyžice strúhanej bielej čokolády

práškový cukor podľa chuti

olej alebo maslo na vyprážanie

Pridajte dve prísady. Škoricu a bielu čokoládu. Táto kombinácia s jablkami je nadpozemská.
Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova

Lievance s jablkami, škoricou a bielou čokoládou – ako na to

Jablká ošúpte a potom ich nastrúhajte.

Dajte ich do misy a zmiešajte so škoricou.

Múku preosejte do inej misy a zmiešajte s práškom do pečiva.

Potom rozšľahajte vajcia, pridajte kefír a cukor.

Celú zmes vymiešajte na hladké cesto.

Pridajte nastrúhané jablká so škoricou a čokoládu. Cesto by malo byť pomerne husté, ak sa vám zdá príliš riedke, pridajte trochu múky.

Na panvici potom rozohrejte olej a hlbokou lyžicou dávkujte porcie cesta na lievance. Smažte ich na miernom ohni, kým nebudú nadýchané a nezískajú zlatistú farbu. Po chvíli lievance otočte a ešte chvíľu smažte.

Vyprážané lievance potom položte na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Podávajte ich posypané napríklad práškovým cukrom alebo s domácim džemom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nesmažiť, len vložiť do rúry. Takéto lievance vám budú v rodine všetci závidieť

Robím ich vždy, keď mám zlú náladu. Tieto lievance sú najjemnejšie a hotové za pätnásť minút

The post Lahodné jablkové lievance. Urobte ich a koniec prázdnin bude príjemnejší appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj