Skip to content
Menu
Menu

Mäso nakrájajte na plátky a zapečte so zemiakmi a cibuľou. Škoda, že som tento recept nepoznala skôr

Prečítať článok

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube/@SchnellerKoch1).

Všetci by chceli, aby každá večera bola pripravená rýchlo a príjemne. Nie pri každom jedle je to možné, ale našťastie existujú recepty, vďaka ktorým je varenie úplne bezproblémové. Tieto plátky bravčovej panenky pečené spolu so zemiakmi a cibuľou sú toho dôkazom. Urobíte ich raz a hneď si ich zapíšete do svojho receptára. Sama ľutujem, že som na tento recept narazila až teraz.

Bravčova panenka, zemiaky a cibuľa – základ rýchlej u chutnej večere.
Foto: youtube/@SchnellerKoch1

Mäso so zemiakmi je, dá sa povedať, klasická večera. Zvyčajne sa však obmedzujeme na obyčajné bravčové rezne alebo fašírky s varenými zemiakmi, prípadne so zemiakovou kašou. Tentoraz vám však chceme ponúknuť niečo úplne iné. Bude tam mäso, budú tam zemiaky, ale pripravené úplne inak. Na prípravu tejto rýchlej večere budete potrebovať o niečo viac surovín, ale nenechajte sa tým vystrašiť. Príprava tejto bravčovej panenky je naozaj jednoduchá a rýchla. Nebudete ľutovať!

Recept na rýchlu večeru s mäsom. Škoda, že som ho nepoznal skôr

Ingrediencie:

1 kg bravčovej panenky,

5 zemiakov,

cibuľa,

soľ a korenie podľa chuti,

100 g strúhaného syra,

2-3 PL jogurtu,

2 PL majonézy,

lyžička francúzskej horčice,

repkový olej na vymastenie formy.

Ingrediencie na šalát:

3 vajcia uvarené natvrdo,

2 uhorky,

hrsť zelených olív,

jarná cibuľka,

80 g kukurice,

petržlenová vňať,

lyžica jogurtu,

lyžica majonézy,

soľ a korenie podľa chuti.

Pri tomto recepte je dôležite nakrájane mäso na plátky dôkladne naklepať.
Foto: shutterstock.com/Katerininamd

Spôsob prípravy:

Mäso nakrájajte na plátky a potom ho na doske naklepte. Zemiaky nastrúhajte nahrubo. Prebytočnú tekutinu scedíme a vložíme do misy. Osoľte, okoreňte a premiešajte.

Vymastite ohňovzdornú misu repkovým olejom a na dno rozložte nastrúhané zemiaky. Cibuľu nakrájajte na polmesiačiky a posypte ňou zemiaky v miske. Na zeleninu položte plátky mäsa ochutené soľou a korením.

Nahrubo nastrúhajte syr. Syr vložte do misky a zmiešajte ho s jogurtom, majonézou a horčicou. Túto zmes rozotrite na mäso, prikryte vlhkým pergamenovým papierom a fóliou na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C na 20 minút. Po tomto čase odstráňte pergamen a fóliu a pečte ďalších 20 minút.

Kým sa mäso so zemiakmi a cibuľou pečie, pripravte šalát. Vajcia uvarte natvrdo a po vychladnutí ich nakrájajte na kocky. Rovnakým spôsobom nakrájajte uhorky a olivy na plátky. Z jarnej cibuľky nakrájajte aj pažítku. Všetky prísady vložte do misky, pridajte kukuricu a nasekanú petržlenovú vňať a premiešajte. K zelenine pridajte majonézu a jogurt. Ingrediencie miešajte, kým sa nespoja. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.

Hotové mäso položíme na tanier. Podávajte so šalátom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kuracie prsia ju milujú. Pred pečením rezne namažte a už nikdy neurobíte nič iné

Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka. Našiel som lepší spôsob a mäso je šťavnaté a oveľa chutnejšie

The post Mäso nakrájajte na plátky a zapečte so zemiakmi a cibuľou. Škoda, že som tento recept nepoznala skôr appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj