Skip to content
Menu
Menu

Moja rodina ma stále žiada o tento koláč a ja nemôžem povedať nie. Hlavnú ingredienciu nájdete na kríku

Prečítať článok

6.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Daniela Baumann).

Jedným z dôvodov, prečo milujem leto, je, že môžem jesť to najchutnejšie ovocie a zeleninu, ktoré nám príroda dáva. Nedávno som sa to rozhodla využiť a pripravila som dezert, ktorý sa stal mojím obľúbeným. Sladkosť tohto koláča nepozná hranice a určite si na ňom pochutnáte.

Sladkosť tohto koláča nepozná hranice a určite si na ňom pochutnáte.
Foto: shutterstock/Daniela Baumann

Keď snívame o voňavom dezerte, ktorý sa dokonale hodí k popoludňajšiemu čaju, často nás napadnú rôzne návrhy. Jednou zo spoľahlivých volieb je koláč zo šťavnatých červených ríbezlí, ktoré nielen obohacujú chuť, ale dodávajú mu aj výraznú, mierne kyslastú príchuť. Na prípravu dokonalého koláča musíte často vynaložiť veľa úsilia a času, ale tento recept je úplne iný. Uvidíte, že vaši blízki budú prosiť o ďalší.

Recept na koláč z červených ríbezli

Suroviny na koláč:

200 g pšeničnej múky,

150 g cukru,

150 g masla izbovej teploty,

3 vajcia,

čajová lyžička prášku do pečiva,

štipka soli,

lyžičku vanilkového extraktu.

Červené ríbezle nielen obohacujú chuť koláča, ale dodávajú mu aj výraznú, mierne kyslastú príchuť.
Foto: youtube.com/Embarcadero24

Prísady na vrchnú časť:

300 g červených ríbezlí,

2 PL cukru,

1 PL zemiakového škrobu.

Spôsob prípravy:

Predhrejte rúru na 180 °C. Pripravte si tortovú formu s priemerom asi 24 cm tak, že ju vyložíte papierom na pečenie alebo vymastíte maslom a vysypete múkou.

V miske vyšľahajte maslo a cukor do nadýchanej peny. Po jednom pridávajte vajcia a po každom pridaní dobre premiešajte. Nakoniec pridajte vanilkový extrakt.

V samostatnej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Postupne pridávajte suché prísady do maslovej zmesi a miešajte, kým sa nespoja.

Cesto preneste do pripravenej tortovej formy a rovnomerne ho rozotrite.

Červené ríbezle umyte a osušte. V miske zmiešajte ovocie s cukrom a škrobom.

Potom ríbezle rovnomerne rozotrite na vrch koláča.

Pečte vo vyhriatej rúre približne 35 – 40 minút, kým koláč nie je zlatistý a palička zapichnutá do koláča nevyjde suchá.

Koláč vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Pred podávaním môžete vrch posypať práškovým cukrom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vždy som robila recept na piškótový koláč zle. Teraz robím tento krok a vyjde to perfektne

Úsmev svokry je dokonalý dezert na dnešný deň. Je sladký, krémový a vo vnútri skrýva prekvapenie

The post Moja rodina ma stále žiada o tento koláč a ja nemôžem povedať nie. Hlavnú ingredienciu nájdete na kríku appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj