25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/baibaz).
Vafle sú symbolom leta. Pre mňa sú chuťou detstva a neviem si predstaviť, že by som ich nejedla. Keď ich robím, vždy sú nadýchané, mäkké a zároveň chrumkavé. Túto prísadu pridávam do cesta, aby boli chuťovo zaujímavejšie.
Vafle si spájame s letnými dňami a pre niektorých sú určite chuťou detstva.
Foto: shutterstock/baibaz
Vafle si spájame s letnými dňami a pre niektorých sú určite chuťou detstva. Nadýchané a mäkké vo vnútri a chrumkavé zvonka – tak zvyčajne vyzerajú. Bezpochyby sú také chutné, že je ťažké im odolať. Najčastejšie sa jedia v lete, pretože vtedy si môžeme pochutnať na čerstvom ovocí a práve čerstvým ovocím posypeme upečené cesto.
U nás doma sa vafle robia kedykoľvek počas roka. Vaflovač takmer nikdy nevychladne, takže viem, ako ich urobiť najlepšie. Skúšam aj rôzne kombinácie chutí, aby boli ešte chutnejšie. Tentoraz som sa rozhodla do cesta primiešať roztlačený banán. Nečakala som wau efekt, ale dočkala som sa ho. Vďaka nemu boli vafle ešte chutnejšie.
Banánové vafle recept
Ingrediencie:
2 vajcia,
250 ml mlieka,
250 ml perlivej vody,
2 zrelé banány,
100 ml oleja,
300 g hladkej múky,
čajová lyžička prášku do pečiva
čajová lyžička cukru,
balíček vanilkového cukru,
štipka soli,
olej na vymastenie vaflovača,
práškový cukor alebo iné prísady.
Do cesta pridajte roztlačený banán.
Foto: Pixabay/Bru-nO
Spôsob prípravy:
Oddeľte bielky od žĺtkov. Vodu, mlieko a olej nalejte do väčšej misy so žĺtkami. Potom do väčšej misy preosejte múku a prášok do pečiva. Celú zmes premiešajte.
Bielky vyšľahajte s cukrom a štipkou soli do tuha. Bielky zložte do misy s vopred vyšľahanou zmesou a jemne premiešajte.
Banány ošúpte a vložte do misy. Vidličkou ich roztlačte na hladkú kašu a pridajte k ostatným prísadám.
Zmes nalejte do predhriateho vaflovača, ktorý ste zľahka naolejovali. Vafle pečte dozlatista, potom ich položte na mriežku, aby vychladli a boli chrumkavé.
Podávajte s obľúbenými prílohami. Môže to byť čerstvé ovocie, džem, šľahačka, práškový cukor alebo rozpustená čokoláda.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Po upečení vždy robím jednu vec s vafľami. Sú lepšie ako z dovolenky. Krásne chrumkajú
The post Moje vafle sú vždy chrumkavé a zjem ich tucet. Do cesta pridávam túto konkrétnu prísadu appeared first on Vášeň v tebe.