13.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Svetlana Shashkina).
V mnohých domácnostiach sa v súčasnosti pripravujú chutné pochúťky na zimu. Preto pripravujeme aromatickú zeleninu, ako aj ovocie, ktoré neskôr uzavrieme do pohárov a otvoríme, keď budú za oknom nižšie teploty. Okrem štandardných receptov môžete použiť aj tie, na ktoré málokto myslí. Na zimu pripravujem mäso, ktoré vydrží niekoľko mesiacov.
Okrem štandardných receptov môžete použiť aj tie, na ktoré málokto myslí. Hovoríme o mäse, ktoré môžete ľahko uzavrieť do pohárov.
Foto: shutterstock/Svetlana Shashkina
Výroba zaváranín na zimu je už nejaký čas v kurze a v mnohých domácnostiach je hlavnou témou rozhovorov. Celé kuchyne sa plnia zeleninou a ovocím, ktoré sa potom ukladajú do pohárov, aby si dlhšie uchovali svoju chuť. Takéto poháre sa skladujú v špajzách a pivniciach a vyťahujú sa, keď sa za oknami objaví zima a sneh. Vtedy si pripomenieme, aké bolo leto nádherné a ako radi by sme sa k týmto teplým chvíľam vrátili. Ak aj vy vyrábate zaváraniny, táto pochúťka by nemala chýbať na vašich policiach. Môžete ju podávať na sendviče alebo ju použiť na obed.
Hovoríme o mäse, ktoré môžete ľahko uzavrieť do pohárov. Správne pripravené vydrží až šesť mesiacov, ak ho skladujete na chladnom mieste. Môžete na to použiť pivnicu aj chladničku, pokiaľ máte dostatok miesta. Príprava takéhoto mäsa je jednoduchá a najdlhším procesom je jeho varenie. Ako som už spomínala, neskôr ich môžete použiť na prípravu sendvičov a mnohí ľudia ich jedia priamo z nádoby.
Zavárané mäso môžete použiť na prípravu sendvičov.
Foto: shutterstock/Fo_De
Recept na mäso v pohároch
Ingrediencie
2,5 kg bravčového pliecka,
2,5 plochej lyžice soli,
čajová lyžička granulovaného cesnaku,
plochá lyžička cukru,
lyžička čerstvo mletého korenia,
lyžička koriandra,
4 bobkové listy,
bobule borievky.
Spôsob prípravy
Mäso nakrájajte na kúsky hrubé asi 3 cm. Vložte ich do veľkej misy a pridajte soľ, korenie, cesnak, cukor a koriander. Všetko dobre premiešajte rukami.
Umyte a osušte poháre. Na dno každej nádoby vložte bobkový list a dve bobule borievky.
Do pohárov vložte mäso. Umiestnite mäso veľmi tesne, ale nie až na dno. Každú nádobu pevne uzavrite.
Na dno hrnca položte utierku a potom na ňu poukladajte poháre. V ďalšom kroku všetko zalejte vodou. Tekutina by mala siahať nad viečka.
Poháre varte ďalších 5 hodín na miernom ohni. Ak sa voda počas varenia vyparí, pridajte vriacu vodu. Po tomto procese nechajte všetko cez noc vychladnúť a potom uložte na chladné miesto.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Lepšie vajcia neexistujú. Uvarte ich bez škrupiny, ale nezabudnite na ocot
Babička robí na zimu najlepšie lečo. Nezostane ani kvapka omáčky
The post Na zimu nerobím len uhorky a cukety. Mäso dávam do pohárov a otváram ich na konci roka appeared first on Vášeň v tebe.