Skip to content
Menu
Menu

Najlepšia cuketová polievka. Pridajte túto prísadu a rodina bude nadšena

Prečítať článok

16.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chatham172).

Cuketová krémová polievka je vysnívaná večera na dni, keď nemáte čas stáť v kuchyni, ale napriek tomu potrebujete zjesť niečo chutné. Recept na cuketovú krémovú polievku je triviálny a hravo ho zvládne každý. Vyhľadajte mixér, kúpte si pikantný syr a ešte niečo na záver.

Cuketová krémová polievka je univerzálne jedlo. Môžete ju pripraviť ako rýchlu večeru pre rodinu, ľahko si ju objednať v dobrej reštaurácii alebo si ju vychutnať na hostine.
Foto: shutterstock/Chatham172

Cuketová krémová polievka je univerzálne jedlo. Môžete ju pripraviť ako rýchlu večeru pre rodinu, ľahko si ju objednať v dobrej reštaurácii alebo si ju vychutnať na hostine. Je to pravdepodobne preto, že cuketová krémová polievka sa pripravuje veľmi ľahko a chutí naozaj skvele. Môžete sa zahrať na šéfkuchára zo špičkovej reštaurácie tým, že ju uvaríte sami, ale nezabudnite na konkrétny syr – gorgonzola dokonale doplní jej chuť. Tajomstvo však spočíva v ďalšej ingrediencii – paprike. Stačí jedna štipľavá paprička a budete jesť až do sýtosti.

Nesmažte placky. Táto cuketová polievka je najlepšia na svete

Ingrediencie:

2 stredne veľké cukety,

cca. 1,5 l vývaru,

100 g syra gorgonzola,

1 malý pór,

1 malá feferónka,

3 strúčiky cesnaku

30 % smotany

soľ, korenie,

maslo,

na podávanie: krutóny, tekvicové semienka alebo slaninové čipsy.

Tajomstvo šialene chutnej cuketovej polievky spočíva v istej ingrediencii – paprike. Stačí jedna štipľavá paprička a budete jesť až do sýtosti.
Foto: Pixabay/uroburos

Najlepšia cuketová polievka – ako ju pripraviť:

Pripravte si hrniec a zohrejte v ňom lyžicu masla. Pridáme nakrájaný pór a keď zosklovatie, pridáme cesnak pretlačený cez lis a nasekanú papriku. Smažte na miernom ohni, kým cesnak neuvoľní svoju arómu.

Cuketu umyte a nakrájajte na kocky. Pridáme ich do hrnca a dusíme na miernom ohni, kým nezmäknú. Potom prilejte horúci vývar a varte 10 minút.

Pridajte rozdrobený syr gorgonzola a pol šálky smotany. Podľa chuti dochuťte a rozmixujte mixérom na hladký krém.

Krémovú polievku podávajte s bylinkovými krutónmi alebo slaninovými chipsami. Chipsy môžete pripraviť aj z vyzretých údenín, napríklad zo schwarzwaldskej šunky alebo prosciutta crudo.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

V lete ma nenapadne robiť inú polievku. Moja rodina trvá na „vylepšenej“ zeleninovej

Kapustová polievka je jedna z najlepších polievok. Ja ju vylepšujem trochou ľahkej tekutiny

The post Najlepšia cuketová polievka. Pridajte túto prísadu a rodina bude nadšena appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj