Skip to content
Menu
Menu

Najrýchlejšie cestoviny zo štyroch ingrediencií. Taliani to robia s olivovým olejom a je to najlepšie

Prečítať článok

28.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).

Cestoviny na večeru ako v talianskej reštaurácii? Zahoďte bolonskú omáčku a carbonaru a vyberte si niečo jednoduchšie a určite chutnejšie. Aglio e olio je talianska cestovinárska klasika a pripravíte ju len zo štyroch ingrediencií (ak nepridáte nejaký syr na dochutenie). Nezabudnite však na olej – nesmiete ho spustiť z očí, inak budete mať katastrofu.

Aglio e olio je talianska cestovinárska klasika a pripravíte ju len zo štyroch ingrediencií.
Foto: shutterstock/Brent Hofacker

Špagety aglio e olio sú jednoduchosť v najlepšom slova zmysle. Talianska kuchyňa je jednoducho preslávená jednoduchosťou a najlepšími surovinami. Ak hľadáte recept na chutnú a rýchlu večeru s cestovinami, potom nečakajte a ponáhľajte sa do obchodu po olivový olej. Nezabudnite však, že ingrediencie sa nesmú smažiť a olej ich musí jednoducho zohriať. Keď by sa ingrediencie vrátane cesnaku začali smažiť, jedlo by zhorklo.

Talianska klasika za 10 minút. Toto sú najlepšie cestoviny na večeru

Ingrediencie:

cca. 400 g špagiet,

malá hlavička cesnaku,

100 ml kvalitného olivového oleja,

soľ, hrubo mleté korenie,

nasekaná petržlenová vňať,

voliteľne: strúhaný parmezán na posypanie.

Ak hľadáte recept na chutnú a rýchlu večeru s cestovinami, potom nečakajte a ponáhľajte sa do obchodu po olivový olej.
Foto: pexels.com/Pixabay

Špagety aglio e olio – ako ich pripraviť:

Privedte do varu osolenú vodu a vhoďte do nej cestoviny. Uvarte ich al dente a odlejte šálku vody, v ktorej sa varili. Medzitým si pripravte zvyšok pokrmu.

Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Nepreháňajte ho cez lis – cesnak musí byť viditeľný.

Na panvicu nalejte olivový olej a jemne ho zohrejte. Potom pridajte cesnak a nechajte ho mierne osmažiť – cesnak sa nesmie smažiť agresívne, je dôležité, aby odovzdal oleju maximum svojej chuti, ale nesmie zmeniť farbu.

Do panvice pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Pridajte scedené cestoviny a premiešajte. Pridajte pol šálky vody spod cestovín a podľa chuti dochuťte soľou a korením. Chvíľu smažte, kým sa neodparí prebytočná tekutina a nevznikne hladká omáčka. Pred podávaním ju preložte na tanier a posypte nastrúhaným parmezánom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zabudnite na cuketové placky. S touto zeleninou budú ešte lepšie. Nastrúhané korenie zvýrazní chuť

Zabudnite na bravčové rezne. Tieto rezne sú ferrari medzi jedlami na večeru. Vaša rodina si ich zamiluje

The post Najrýchlejšie cestoviny zo štyroch ingrediencií. Taliani to robia s olivovým olejom a je to najlepšie appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj