28.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).
Cestoviny na večeru ako v talianskej reštaurácii? Zahoďte bolonskú omáčku a carbonaru a vyberte si niečo jednoduchšie a určite chutnejšie. Aglio e olio je talianska cestovinárska klasika a pripravíte ju len zo štyroch ingrediencií (ak nepridáte nejaký syr na dochutenie). Nezabudnite však na olej – nesmiete ho spustiť z očí, inak budete mať katastrofu.
Aglio e olio je talianska cestovinárska klasika a pripravíte ju len zo štyroch ingrediencií.
Foto: shutterstock/Brent Hofacker
Špagety aglio e olio sú jednoduchosť v najlepšom slova zmysle. Talianska kuchyňa je jednoducho preslávená jednoduchosťou a najlepšími surovinami. Ak hľadáte recept na chutnú a rýchlu večeru s cestovinami, potom nečakajte a ponáhľajte sa do obchodu po olivový olej. Nezabudnite však, že ingrediencie sa nesmú smažiť a olej ich musí jednoducho zohriať. Keď by sa ingrediencie vrátane cesnaku začali smažiť, jedlo by zhorklo.
Talianska klasika za 10 minút. Toto sú najlepšie cestoviny na večeru
Ingrediencie:
cca. 400 g špagiet,
malá hlavička cesnaku,
100 ml kvalitného olivového oleja,
soľ, hrubo mleté korenie,
nasekaná petržlenová vňať,
voliteľne: strúhaný parmezán na posypanie.
Ak hľadáte recept na chutnú a rýchlu večeru s cestovinami, potom nečakajte a ponáhľajte sa do obchodu po olivový olej.
Foto: pexels.com/Pixabay
Špagety aglio e olio – ako ich pripraviť:
Privedte do varu osolenú vodu a vhoďte do nej cestoviny. Uvarte ich al dente a odlejte šálku vody, v ktorej sa varili. Medzitým si pripravte zvyšok pokrmu.
Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Nepreháňajte ho cez lis – cesnak musí byť viditeľný.
Na panvicu nalejte olivový olej a jemne ho zohrejte. Potom pridajte cesnak a nechajte ho mierne osmažiť – cesnak sa nesmie smažiť agresívne, je dôležité, aby odovzdal oleju maximum svojej chuti, ale nesmie zmeniť farbu.
Do panvice pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Pridajte scedené cestoviny a premiešajte. Pridajte pol šálky vody spod cestovín a podľa chuti dochuťte soľou a korením. Chvíľu smažte, kým sa neodparí prebytočná tekutina a nevznikne hladká omáčka. Pred podávaním ju preložte na tanier a posypte nastrúhaným parmezánom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zabudnite na cuketové placky. S touto zeleninou budú ešte lepšie. Nastrúhané korenie zvýrazní chuť
The post Najrýchlejšie cestoviny zo štyroch ingrediencií. Taliani to robia s olivovým olejom a je to najlepšie appeared first on Vášeň v tebe.