Skip to content
Menu
Menu

Najskôr vysuším a potom obalím. Toto občerstvenie je vždy zlatisté a chrumkavé

Prečítať článok

12.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).

Začiatok augusta je najlepším obdobím na prípravu jedál z cukety. Vtedy sa totiž dajú získať najzrelšie a najchutnejšie exempláre. Vďaka ich charakteristickej, ale pomerne jemnej a neutrálnej chuti sa z nich dajú vykúzliť najrôznejšie jedlá. Pomocou tohto receptu sa nielen dobre najete, ale postaráte sa aj o svoj pás. Ako pripraviť cukety v rúre?

Ako pripraviť cukety v rúre?
Foto: shutterstock/AS Foodstudio

Cuketa je v kuchyni fantastická – dá sa prepašovať prakticky do každého jedla. Oplatí sa však postaviť ju na piedestál a urobiť z nej kráľovnú domácich večierkov. Recept na toto občerstvenie je mimoriadne jednoduchý na prípravu a zdravý. Cukety v rúre sú mojím najnovším hitom.

Obaľované cukety v rúre. Tajomstvo je v príprave zeleniny

Cuketa je nízkokalorická zelenina, pretože obsahuje veľa vody. Pred ďalším spracovaním sa oplatí odstrániť väčšinu vlhkosti. Ak sa to neurobí, obal nebude držať a cuketové plátky nebudú vo výsledku chrumkavé. Ďalším tajomstvom dokonale pevného a chrumkavého občerstvenia je správne pečenie. Tento postup by sa mal vykonávať pri vysokej teplote, ktorá pomáha dosiahnuť krásnu zlatistú farbu a jemne opálené okraje. Zle pripravené cukety sa zmenia na kašu.

Recept na zapekané cukety. Najlepšie chutí z rúry

Cuketa je nízkokalorická zelenina, pretože obsahuje veľa vody. Pred ďalším spracovaním sa oplatí odstrániť väčšinu vlhkosti.
Foto: Shutterstock/Valentyn Volkov

Cukety pripravené v rúre sú výrazne menej kalorické. Obal po upečení je pekne chrumkavý a zelenina je skvelým občerstvením, ktoré sa podáva napríklad na večierkoch. K tomuto jedlu môžete pripraviť slaný dip z jogurtu a cesnaku.

Ingrediencie:

dve stredne veľké cukety,

85 g strúhaného parmezánu,

4 lyžice strúhanky,

4 PL múky,

2 vajcia,

3 strúčiky cesnaku,

soľ,

korenie,

bazalka.

Príprava krok za krokom:

Najprv nastavte rúru na 200 stupňov a kým sa zohreje, pripravte cukety.

Zeleninu dôkladne umyte, osušte a odrežte jej konce. Nakrájajte ich na niekoľko milimetrov hrubé plátky. Môžete ich priečne prekrojiť na polovicu. Plátky cukety vložte do misy, posypte soľou a nechajte 30 minút odležať. Po tomto čase ich zbavte prebytočnej vlhkosti.

V jednej miske rozmiešajte vajce a strúčiky cesnaku, v druhej miske zmiešajte nastrúhaný parmezán so strúhankou a bazalkou a v tretej miske si pripravte múku. Plátky cukety obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke z oboch strán.

Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Cukety pečieme asi štvrť hodiny, v závislosti od hrúbky plátkov. Po tomto čase je dobré ich otočiť a piecť ďalších desať minút.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept na najlepšiu omeletu na svete. Je taká chutná, že ju budete pripravovať až do novembra

Cuketové placky v tejto verzii sú úžasné. Najdôležitejšie sú dve prísady

The post Najskôr vysuším a potom obalím. Toto občerstvenie je vždy zlatisté a chrumkavé appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj