Skip to content
Menu
Menu

Nakrájajte ich na plátky a pridajte do vrecka s chlebom. Bude mäkký a čerstvý aj po 2 týždňoch

Prečítať článok

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/evgeniarusinova).

Čo sa dá urobiť, aby chlieb vydržal dlhšie čerstvý? Pomocou jednoduchých trikov sa postaráte o to, aby ste si jeho dokonalú chuť vychutnávali oveľa dlhšie. Nepotrebujete na to žiadne špeciálne predmety. Stačí venovať pozornosť niekoľkým veciam.

Čo sa dá urobiť, aby chlieb vydržal dlhšie čerstvý?
Foto: shutterstock.com/evgeniarusinova

Nie je asi nič lepšie ako čerstvý, voňavý chlieb, ktorý je zvonka chrumkavý a zvnútra mäkký. Bohužiaľ, pri nevhodnom skladovaní sa už po desiatich hodinách môže stať gumovým a bezvýrazným. Niektoré sú vysušené alebo dokonca plesnivé. Ako sa tomu dá zabrániť?

Čerstvý chlieb na niekoľko dní? Vyberte si tieto výrobky

Výrobky použité na výrobu chleba, predovšetkým druh múky a, samozrejme, spôsob jeho skladovania, určujú, ako rýchlo sa chlieb stane nevhodným na konzumáciu a čo sa s ním stane. Ak si chcete kúpiť dlhodobé zásoby, najlepšie je vybrať si výrobky z ražnej a celozrnnej múky, navyše vyrobené z kvásku, a budú chutné aj niekoľko dní. Okrem toho si zapamätajte niekoľko jednoduchých pravidiel, ktoré toto obdobie ešte predĺžia.

Čo môžete urobiť, aby chlieb neplesnivel? Mnoho ľudí robí túto chybu

Skladujte ho na vhodnom mieste.
Foto: shutterstock/TiAnaTsk

Ak chcete, aby váš chlieb zostal dlho čerstvý, nevysušil sa a nezgumovatel, skladujte ho na vhodnom mieste. Ideálny je na to chlebník, najlepšie drevený alebo bambusový, ale rovnako dobre poslúži aj oceľový alebo keramický. Ako do neho zabalíte chlieb? Určite nie do plastového vrecka, ktoré nezabezpečuje dostatočnú cirkuláciu vzduchu, takže často plesnivie.

Čo namiesto toho? Najlepšie sa hodí toto:

ľanové vrecká, najmä na čerstvý a nekrájaný chlieb

papierové vrecká na rožky a na obilie

kúsok fólie, ale len ako vložka pre namastený chlieb, napríklad chlieb s maslom

Nezabudnite, že rovnako dôležité je aj umiestnenie chlebníka, preto ho umiestnite mimo zdrojov tepla, ako je rúra alebo slnečné svetlo. Vnútro tiež pravidelne umývajte. Stačí teplá voda a trochu octu.

Ako správne zamraziť chlieb? Majte na pamäti toto

Ak ste nakúpili príliš veľa chleba, najlepším spôsobom, ako uskladniť prebytok, je okamžite ho zamraziť. Je dobré ho vopred nakrájať a uložiť do plastových vreciek, aby sa dal potom rýchlo zjesť. Len sledujte časový limit, pretože chlieb by nemal zostať v mrazničke dlhšie ako tri mesiace. Pokiaľ ide o rozmrazovanie, robte ho pri izbovej teplote alebo v chladničke (bochník zabaľte do utierky, aby absorboval vlhkosť), v krajnom prípade v rúre a nikdy nie v mikrovlnnej rúre.

Je dobré ho vopred nakrájať a uložiť do plastových vreciek, aby sa dal potom rýchlo zjesť.
Foto: shutterstock.com/Ahanov Michael

Čo môžete urobiť, aby váš chlieb vydržal dlhšie čerstvý? Používajte zeleninu

Či už máte chlebník alebo nie, je dobré skladovať chlieb v plátennom vrecku. Okrem toho doň môžete vložiť kúsok ošúpaného zemiaka, ktorý ho udrží dlhšie čerstvý. To isté urobí aj vetvička zeleru. Len dbajte na to, aby ste ho každé 2 dni vymenili, inak splesnivie. Tento jednoduchý spôsob výrazne predĺži čerstvosť vášho chleba.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Je to najlepšie, čo môžete s múkou urobiť. V pekárňach ho nemajú

Môžete jesť biele pečivo pri diéte? Lekár prezradil patent. „Znížite svoj GI dvojnásobne“

The post Nakrájajte ich na plátky a pridajte do vrecka s chlebom. Bude mäkký a čerstvý aj po 2 týždňoch appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj