Skip to content
Menu
Menu

Nalievate olej do studenej alebo horúcej panvice? Raz som to urobila zle a celý deň ma bolel žalúdok

Prečítať článok

8.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/EnesPhography).

Nalievate olej do studenej alebo horúcej panvice? Niektorí ľudia si myslia, že na tom nezáleží, ale mýlia sa. Nevedieť to môže mať nepríjemné následky. Zistite, na čo si dávať pozor, a neurobte chybu, inak môže celý pokrm skončiť aj v odpadkovom koši.

Nalievate olej do studenej alebo horúcej panvice? Niektorí ľudia si myslia, že na tom nezáleží, ale mýlia sa. Nevedieť to môže mať nepríjemné následky.
Foto: shutterstock/EnesPhography

Každodenné varenie niektorí ľudia milujú, iní nenávidia. Kľúčom k úspešnému pokrmu je nielen chuť a použitie najkvalitnejších produktov, ale aj samotná technika varenia, pečenia alebo vyprážania. V ktorom okamihu nalejete olej do panvice? Keď je už horúca alebo keď je ešte studená? Málokto si uvedomuje, aké je to dôležité.

Dolievate olej do studenej alebo horúcej panvice? Prvý krok je rozhodujúci nielen pre chuť

Niektorí ľudia si myslia, že načasovanie nalievania tuku do panvice nie je dôležité a že sa to môže urobiť kedykoľvek. Je to však chyba, ktorá môže mať za následok pokazenie celého pokrmu. Prečo?

Napriek tomu, že sa to zdá, odpoveď je veľmi jednoduchá. Ak dolejeme olej do studenej panvice, vstrebe sa do potravín, ktoré chceme vyprážať. Okrem toho si všimneme, že počas vyprážania z panvice zmizol, a rozhodneme sa ho pridať viac. Výsledkom bude pokrm nasiaknutý tukom, ktorý bude nielen „ťažký“, ale pravdepodobne nebude nikomu chutiť.

Našťastie existuje niekoľko jednoduchých spôsobov, ktoré vám umožnia vychutnať si vyprážané jedlá bez pocitu ťažoby a minimalizovať vstrebávanie tuku do jedla.
Foto:shutterstock.com/Kalashnikov Dmitrii

Ako sa vyprážať, aby ste boli zdraví? Niekoľko trikov a už žiadne večere nasiaknuté tukom

Našťastie existuje niekoľko jednoduchých spôsobov, ktoré vám umožnia vychutnať si vyprážané jedlá bez pocitu ťažoby a minimalizovať vstrebávanie tuku do jedla. Na čo si dať pozor a čo môžete urobiť?

Do rozpálenej panvice nalejte olej a smažte, až keď je horúci.

Po vyprážaní jedlo osušte na papierovej utierke, ak môžete.

Nepoužívajte ten istý tuk na opakované vyprážanie, pretože to môže poškodiť vaše zdravie.

VAROVANIE! Po vyprážaní nezabudnite panvicu vyčistiť až po jej vychladnutí a vychladnutí tuku. V opačnom prípade by ste sa mohli popáliť. Takisto nesmiete do horúceho oleja naliať vodu, čo môže skončiť aj požiarom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Bojujete s takýmito ťažkosťami? Borákový olej je skvelým liekom

Ako vyrobiť klinčekový olej? Použitie, cena a všeobecné vlastnosti

The post Nalievate olej do studenej alebo horúcej panvice? Raz som to urobila zle a celý deň ma bolel žalúdok appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj