Skip to content
Menu
Menu

Namiesto varenia ich ochuťte a vložte do rúry. Za 40 minút budete mať skvelú večeru pre všetkých.

Prečítať článok

3.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva).

Čo pripraviť z nových zemiakov, aby chutili všetkým? Namiesto varenia ich okoreňte a vložte do rúry. Za 40 minút budete mať chutnú večeru, na ktorej si všetci pochutnajú. Mladí aj starí. A je to bez námahy.

Čo pripraviť z nových zemiakov, aby chutili všetkým? Namiesto varenia ich okoreňte a vložte do rúry.
Foto: shutterstock/MariaKovaleva

Pre mnohých ľudí sú nové zemiaky nevyhnutnou, ak nie povinnou súčasťou druhého chodu podávaného v lete. Najčastejšie sa podávajú varené. Rovnako dobre alebo ešte lepšie však chutia aj uvarené v rúre.

Čo robiť s novými zemiakmi? Nevarte ich

V lete sotva môže byť lepšia večera ako fašírka alebo kurací rezeň, nové zemiaky s množstvom masla a kôprom a kefír na zapitie. Príprava obľúbených hľúz, najmä škrabanie, však môže byť problematická a časovo náročná. Našťastie existuje aj iný spôsob ich prípravy, aby boli mimoriadne aromatické a v okamihu zmizli z tanierov. V tejto podobe ich môžete dokonca podávať ako hlavné jedlo, bez akýchkoľvek príloh. Potrebujete len trochu oleja, soľ, korenie a obľúbené korenie.

TIP! Mimo sezóny nových zemiakov môžete pripraviť bežné zemiaky rovnakým spôsobom. Budú rovnako chutné. Takto si ich môžete vychutnávať po celý rok.

Samozrejme, hovoríme o zemiakoch v rúre. Správne upečené budú zvonka mierne chrumkavé, ale vo vnútri sa budú rozplývať v ústach.
Foto: shutterstock/Arthur Linnik

Ako sa pečú zemiaky v rúre, aby boli chrumkavé? Nezabudnite na správnu teplotu

Samozrejme, hovoríme o zemiakoch v rúre. Správne upečené budú zvonka mierne chrumkavé, ale vo vnútri sa budú rozplývať v ústach. Navyše, so zmesou obľúbených korenín ich môžete prispôsobiť svojim preferenciám a príprava je detsky jednoduchá. Kde začať?

Nové zemiaky umyte vo vode, potom ich prekrojte na polovicu a položte na plech vyložený papierom na pečenie.

Rúru nastavte na 200 stupňov Celzia.
Potrite ich trochou klasického alebo olivového oleja, potom ich posypte soľou a korením.

Teraz je čas na vaše obľúbené korenie. Na posypanie zeleniny je ideálna sladká paprika, pálivá paprika, granulovaný cesnak (alebo čerstvý cesnak pretlačený cez lis), oregano a rozmarín. Vytvoria okolo zemiakov aromatickú kôrku, ktorej chuť prenikne dovnútra.

Ochutené zemiaky jemne premiešajte, aby sa chuť dostala všade. Potom vložte do rúry a pečte približne 40 minút, kým nezhnednú.

Môžete ich podávať samostatne, s obľúbeným šalátom alebo namiesto varenej verzie.

Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zemiaky pečené v rúre nemusia byť kašovité. Je pravda, že je tu dobrá metóda. A tu je

Pečené zemiaky sú suché ako čips? Svetoznámy šéfkuchár odhaľuje svoju metódu

The post Namiesto varenia ich ochuťte a vložte do rúry. Za 40 minút budete mať skvelú večeru pre všetkých. appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj