Skip to content
Menu
Menu

Neboli nádoby nasaté? Stará mama mala patent. Používala metódu „skrutkovača“

Prečítať článok

19.8 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktory Panchenko).

Mnohé ženy v domácnosti v súčasnosti bojujú s pohármi. Počasie spôsobilo, že ovocie a zelenina na záhradných záhonoch sa už pozbierali, takže všetko pasterizujeme vo veľkých množstvách. Niekedy však veci nejdú podľa našich predstáv. Čo robiť, keď sa poháre nedajú zavrieť? Tu je šikovný trik.

Mnohé ženy v domácnosti v súčasnosti bojujú s pohármi. Počasie spôsobilo, že ovocie a zelenina na záhradných záhonoch sa už pozbierali, takže všetko pasterizujeme vo veľkých množstvách.
Foto: shutterstock/inventbbart

Výroba zaváranín na zimu sa zvyčajne spája s namáhavou úlohou. Našťastie, keď si ju osvojíte, celý proces pôjde rýchlo a hladko. Oplatí sa používať domáce metódy, ktoré vám uľahčia časť práce. Neviete, čo robiť, keď sa poháre nedajú zavrieť? Máme pre vás spoľahlivý trik vašej babičky na záchranu neuzavretých fliaš.

Čo robiť, keď sa poháre nezatvárajú? Situáciu môžete zachrániť jednoduchou metódou vašej babičky

Zaváracie poháre sú geniálnym spôsobom skladovania potravín. Nanešťastie sa stáva, že napriek dobrým úmyslom sa poháre odmietajú uzavrieť.

Dôvodov môže byť viacero a medzi najčastejšie chyby patria:

nevhodná teplota pasterizácie,

príliš slabé utiahnutie viečka,

špinavé okraje pohárov,

príliš veľa zaváranín v nádobe.

Ak sú po pasterizácii viečka stále vypuklé, môžete použiť babičkovskú metódu a zachrániť zaváraniny.

Všimli ste si nejaké nezatiahnuté viečka? Uistite sa, že vrchná časť pohárov nie je znečistená a že ste medzi viečkom a obsahom nechali minimálne centimeter priestoru. Potom opatrne pákou skrutkovača alebo plochým nožom vyklopte viečko. Keď počujete syčivý zvuk, nasaďte viečko späť, stlačte stred a v okamihu zavíčkujte pohár. Ak ste to urobili dostatočne rýchlo, druhá pasterizácia nebude potrebná. Metóda skrutkovania je účinná, ak ju vykonávate na teplých pohároch.

VAROVANIE! Pri vykonávaní úkonov buďte opatrní. Ostrý nástroj v kombinácii s horúcimi nádobami môže viesť ku katastrofe. Stačí chvíľka nepozornosti a porezanie alebo popálenie je hotové, preto pri používaní tejto metódy používajte termo rukavice.

Parenie pohárov zvyčajne vykonávame vo veľkom hrnci. Zahŕňa to varenie veľkého množstva vody, vloženie pohárov a ich vybratie na vysušenie.
Foto: shutterstock/Nadezhda Murinets

Ako rýchlo vyparíte poháre? Môžete to urobiť bez toho, aby ste stáli pri hrnci

Parenie pohárov zvyčajne vykonávame vo veľkom hrnci. Zahŕňa to varenie veľkého množstva vody, vloženie pohárov a ich vybratie na vysušenie. Je to pomerne prácna činnosť, ktorú možno nahradiť rúrou.

Rúru predhrejte na 120 stupňov.

Vopred umyté sklo položte na mriežku rúry hore dnom. Pokrievky položte na plech na pečenie a zasuňte na najnižšie poschodie spotrebiča.

Po 20 minútach riad opatrne vyberte a položte ho na čistú utierku. Skôr ako ich začnete plniť jedlom, mali by mierne vychladnúť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Uhorky kvitnú, ale neplodia? Toto by mohol byť dôvod

Nakladané uhorky. Ako ich nakladať, aby zostali chrumkavé? Voda nie je všetko

The post Neboli nádoby nasaté? Stará mama mala patent. Používala metódu „skrutkovača“ appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj