Skip to content
Menu
Menu

Nevedela som, čo dnes podávať na večeru, tak som vymyslela tento recept. Mäso sa rozplýva v ústach

Prečítať článok

28.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/smspsy).

Niekedy netreba veľa, aby ste si vychutnali nezabudnuteľnú chuť aromatických jedál. Stačí hodiť ingrediencie do hrnca a vznikne niečo naozaj úžasne chutné. Dnes som sa zobudila s tým, že nemám nápad na večeru, ale potom som si spomenula na toto. Bol to geniálny nápad.

Stačí hodiť ingrediencie do hrnca a vznikne niečo naozaj úžasne chutné. Ako pripraviť tento recept?
Foto: shutterstock/smspsy

Niekedy sa stáva, že v strede týždňa chýbajú nápady na chutnú a jednoduchú večeru. Často hľadáme recepty, ktoré nám umožnia rýchlo pripraviť výživné jedlo bez toho, aby sme sa príliš vyčerpali. V takýchto chvíľach sa oplatí siahnuť po jedlách, ktoré kombinujú jemné chute so sezónnou zeleninou.

Dusené kuracie mäso s cuketou je ideálnou voľbou na obed. Jednoduchá príprava a zároveň plná chuti a vône je naozaj zaujímavou ponukou. Krehké kuracie mäso v kombinácii so šťavnatou cuketou a korením vytvára sýte jedlo, ktoré je ideálne na obed aj na večeru. Nižšie nájdete jednoduchý recept na toto jedlo.

Dusené kuracie mäso s cuketou – recept

Ingrediencie:

500 g kuracieho filé

stredne veľká cuketa

cibuľa

2 strúčiky cesnaku

červená paprika

2 PL oleja

pohár hydinového vývaru

2 PL paradajkového pretlaku

čajová lyžička sladkej papriky

čajová lyžička provensálskych byliniek

soľ a korenie podľa chuti

petržlenová vňať na ozdobu

Nižšie nájdete jednoduchý recept na toto jedlo.
Foto: shutterstock/Marina Demidiuk

Spôsob prípravy:

Kuracie filé nakrájajte na kocky.

Cuketu umyte a nakrájajte na plátky, cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.

Papriku opláchnite, odstráňte jadierka a nakrájajte na kocky.

Vo veľkej panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak do mäkka. Pridajte kuracie mäso a smažte, kým mäso nezhnedne.

Potom pridajte papriku a cuketu a smažte niekoľko minút, kým zelenina mierne nezmäkne.

Prilejte vývar, pridajte paradajkový pretlak, sladkú papriku a provensálske bylinky. Podľa chuti osoľte a okoreňte.

Všetko duste prikryté na miernom ohni asi 15 minút, kým mäso a zelenina nezmäknú.

Nakoniec posypte petržlenovou vňaťou.

Jedlo podávajte horúce s obľúbenou prílohou. Môže to byť kaša alebo ryža, prípadne rôzne šaláty. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Robím najlepšie kuracie rezne. Vďaka tejto zmesi sú šťavnaté a obal je chrumkavý

Po ochutnaní som nevedela, čo mám povedať. Celá rodina mi vytrhla recept z rúk

The post Nevedela som, čo dnes podávať na večeru, tak som vymyslela tento recept. Mäso sa rozplýva v ústach appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj