Skip to content
Menu
Menu

Nie je deň, aby som ich nejedol. Musím urobiť niekoľko pohárov, pretože nemusia vydržať celú zimu.

Prečítať článok

27.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lika Mostova).

Jeseň a zima sa rýchlo blížia, a to znamená, že v našich kuchyniach vznikla obrovská továreň na zaváraniny. Doma pripravujeme chutné dobroty, ktoré otvoríme, keď už za oknom nebude také príjemné teplo. Okrem nakladaných uhoriek a sladkých džemov sa oplatí pripraviť aj nasledujúci recept. To, čo z neho vyjde, môžete podávať na sendviče a tiež k večeri.

Jeseň a zima sa rýchlo blížia, a to znamená, že v našich kuchyniach vznikla obrovská továreň na zaváraniny. Doma pripravujeme chutné dobroty, ktoré otvoríme v zime.
Foto: shutterstock/Lika Mostova

Blíži sa čas, keď sa budeme musieť rozlúčiť s ľahkým oblečením v prospech svetrov a teplých búnd. Osobne sa na to neteším, pretože milujem leto a vždy som rád, keď ho môžem využiť naplno. Viem však, že veľká časť z vás sa teší na chladnejšie počasie a príchod daždivejších a chladnejších mesiacov. Tí, ktorí na jeseň a v zime veľmi nestíhajú, sa v lete určite zatvárajú doma, aby zavreli chutné ovocie a zeleninu do pohárov. Ak si chcete doplniť svoje zásoby, nasledujúci recept sa vám na to skvele hodí.

Konzervované papriky na zimu sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú prílohu nielen k obedom, ale aj k sendvičom. Takto pripravené papriky môžete podávať aj samostatne a podávať ich ako samostatné občerstvenie. Jej intenzívna chuť vždy zaujme a poháre miznú jeden za druhým.

Recept na konzervované papriky

Ingrediencie:

1 kg farebných paprík,

250 ml 6% octu,

250 ml vody,

100 g cukru,

2 PL soli,

4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky,

čajová lyžička horčičných semienok

čajová lyžička kôprových semienok,

čajová lyžička nového korenia,

čajová lyžička čierneho korenia,

jeden bobkový list na jednu nádobu,

lyžica olivového oleja na jednu nádobu.

Takto pripravené papriky môžete podávať aj samostatne a podávať ich ako samostatné občerstvenie. Jej intenzívna chuť vždy zaujme a poháre miznú jeden za druhým.
Foto: shutterstock/Vlad Ispas

Spôsob prípravy

Papriky umyte, odstráňte semená a nakrájajte na pásiky alebo kúsky. Vložte ich do veľkého hrnca, zalejte vriacou vodou a blanšírujte 5 minút. Scedíme a dáme bokom, aby vychladli.

V samostatnom hrnci zmiešajte ocot, vodu, cukor, soľ a korenie. Priveďte do varu a varte 5 minút, kým sa cukor a soľ nerozpustia.

Do vyvarených pohárov vložte niekoľko plátkov cesnaku, horčičné semienka, kôpor, nové korenie, zrnká korenia, bobkový list a lyžicu olivového oleja. Potom papriky pevne zabalte.

Všetko zalejte horúcim nálevom, pričom na vrchu nechajte asi 1 cm voľného miesta. Zavrite poháre a pasterizujte približne 10 minút. Po pasterizácii nechajte poháre vychladnúť, najlepšie hore dnom. Po uplynutí tohto času papriky uložte na chladné miesto.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kvety papriky – odtrhnúť či nie? Čo robiť, keď paprika rýchlo kvitne

Papriky ju milujú a rastú ako huby po daždi

The post Nie je deň, aby som ich nejedol. Musím urobiť niekoľko pohárov, pretože nemusia vydržať celú zimu. appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj