Skip to content
Menu
Menu

Nie mleté mäso a cestoviny. Ja robím lasagne s touto zeleninou a šunkou. Chutí a vyzerá vynikajúco

Prečítať článok

2.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grazziela).

Sezóna cukiet sa končí až s príchodom prvých mrazov. Dovtedy využite potenciál tejto zeleniny a pripravte si z nej chutnú večeru. Určite vyskúšajte tento recept na lasagne so šunkou a syrom.

Na večeru si pripravte lahodné lasagne. Recept je triviálny a potrebujete len niekoľko ingrediencií.
Foto: shutterstock/Grazziela

Cuketa má nízky obsah kalórií a je ľahko stráviteľná, preto ju v kuchyni tak radi používame. Je bohatá na vitamíny B a C, vlákninu, draslík, kyselinu listovú a horčík. Zelenina má jemnú chuť a je mäkká, preto je ideálna na prípravu nákypov, koláčov, plniek a ako prísada do šalátov. Rozhodla som sa ju použiť na prípravu lasagní.

Na večeru si pripravte lahodné lasagne. Recept je triviálny a potrebujete len niekoľko ingrediencií

Večera s cuketou v hlavnej úlohe je recept na chutné a zdravé jedlo. Zelenina dobre funguje ako základ a nahradí cestoviny. Na prípravu lasagní budete potrebovať tieto ingrediencie:

5 cukiet,

200 g varenej šunky,

250 g mozzarelly,

100 g parmezánu,

soľ.

Cukety najprv umyte (nemusíte ich šúpať) a nakrájajte na tenké plátky. Položte ich na dno nádoby odolnej voči rúre a posypte soľou. To pomôže zelenine zmäknúť. So solením to však nepreháňajte, pretože v recepte máme parmezán, ktorý je sám o sebe slaný.

TIP! Namiesto mozzarelly môžete použiť taliansky syr scamorza. Je jemnej chuti, má výraznú pachuť mlieka a môžete v ňom badať sladký nádych.

Večera s cuketou v hlavnej úlohe je recept na chutné a zdravé jedlo.
Foto: Shutterstock/Valentyn Volkov

Lasagne s cuketou a mozzarellou. Vyzerá rovnako dobre ako chutí

Na osolené plátky cukety poukladajte plátky šunky. Pridajte kúsky syra mozzarella natrhané v rukách a posypte strúhaným parmezánom. Potom všetko zopakujte a vytvorte druhú vrstvu, t. j. vrstvu cukety, šunky a dvoch druhov syra. Ak máte v pekáči ešte miesto, opakujte všetky kroky, kým ho celý nenaplníte. Poslednú vrstvu by však mal vždy tvoriť syr – vtedy sa ingrediencie dokonale zapečú. Vložte lasagne do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov pol hodiny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hodila som mäso do tejto omáčky a po chvíli bolo mäkké. Celé som to hneď zjedla

Toto budú palacinky vášho života. Vyrazia vám dych nielen svojou chuťou

The post Nie mleté mäso a cestoviny. Ja robím lasagne s touto zeleninou a šunkou. Chutí a vyzerá vynikajúco appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj