Skip to content
Menu
Menu

Nie z vajec a nie z rýb. Najlepšiu nátierku na chlebíky pripravíte z drobných semienok

Prečítať článok

21.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tati Liberta).

Pokiaľ ide o raňajky a večere Slovákov, stále kráľujú chlebíky. Chlebíky sú také skvelé, pretože sa dajú pripraviť na milión rôznych spôsobov, ale dnes vám ukážeme jeden z najlepších. V hlavnej úlohe s lahodnou, hustou nátierkou. Vyskúšate ju a už nikdy nesiahnete po paštéte alebo vaječnej nátierke.

Nátierka zo slnečnicových semienok
Foto: shutterstock/Tati Liberta

Existuje veľa receptov na nátierky na chlieb. Veľmi obľúbenou nátierkou je rybacia nátierka, vaječná nátierka s majonézou a pažítkou alebo tvaroh vyšľahaný so smotanou a reďkovkami a paradajkami. Málokto však počul o nátierke zo slnečnicových semienok a sušených paradajok. Je taká chutná, že by ste ju mohli jesť lyžičkou z misky, ale práve v kombinácii s čerstvým chrumkavým chlebom bude najlepšia na svete.

Najlepšia nátierka na chlebíky. Vezmite si slnečnicové semienka a niekoľko doplnkov

Ingrediencie:

1 šálka slnečnicových semienok,

3-4 sušené paradajky,

2 PL oleja zo sušených paradajok,

2-3 strúčiky cesnaku,

soľ, korenie, trochu provensálskych byliniek.

Uvarené slnečnicové semienka vložíme do misky, pridáme sušené paradajky a roztlačený cesnak a rozmixujeme
Foto: shutterstock.com/Anna_Pustynnikova

Nátierka zo slnečnicových semienok – príprava:

Slnečnicové semienka zalejeme studenou vodou a necháme ich 2-3 hodiny mierne napučať. Potom ich uvaríme do mäkka a scedíme.

Uvarené slnečnicové semienka vložíme do misky, pridáme sušené paradajky a roztlačený cesnak.

Rozmixujte ručným mixérom na hladkú kašu a podľa chuti dochuťte korením a trochou oleja zo sušených paradajok. Táto nátierka chutí najlepšie, keď ju necháte niekoľko hodín v chladničke.

Ak chcete nátierku ochutiť a dodať jej extra chuť, pridajte nasekanú petržlenovú vňať alebo koriander. Dobre sa hodí aj čerstvá bazalka. Ak chcete, môžete do nátierky pridať aj niekoľko zelených olív alebo lyžičku kapár.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nemáme na ňu najlepšie spomienky, ale môže byť chutná. Do mrkvovej polievky pridajte tri veci

8 spôsobov, ako pripraviť párky v lístkovom cestíčku – chutné občerstvenie na večierok, ktoré zmizne v okamihu

The post Nie z vajec a nie z rýb. Najlepšiu nátierku na chlebíky pripravíte z drobných semienok appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj