Skip to content
Menu
Menu

Nutela sa môže skryť vedľa tohto domáceho krému. Ak raz ochutnáte čokoládovo-slivkovú, už ju v obchode nekúpite

Prečítať článok

6.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Danilova Janna).

Čoraz viac ľudí sa zaujíma o zdravé potraviny a vzdáva sa kupovaných výrobkov. Jednou z obľúbených pochúťok je čokoládový krém. Našťastie existuje recept, ktorý nám môže úspešne pomôcť pripraviť oveľa zdravšiu nátierku. Nutela vyrobená zo sliviek je výnimočne chutná.

Domáca slivková nutela je zdravou alternatívou k tej kupovanej. Obsahuje veľa vlákniny, vitamínov a minerálov, ktoré majú pozitívny vplyv na zdravie
Foto: shutterstock/Danilova Janna

Ovocná nutela alebo čokoládovo-slivkový krém osloví malých aj veľkých milovníkov čokoládovej nátierky. Keďže neobsahuje palmový olej, prebytočný cukor a umelé prísady, je zdravou alternatívou do palaciniek alebo koláčov. Ako ju pripraviť? Zistite, aké je to jednoduché.

Nutela zo sliviek je zdravšia verzia kupovaného krému. Ľahko sa pripravuje

Domáca slivková nutela má jedinečnú chuť. Vďaka tomu, že je vyrobená z ovocia, obsahuje veľa vlákniny, vitamínov a minerálov, ktoré majú pozitívny vplyv na zdravie. Ak cukor nahradíte sladidlom, výrazne sa zníži aj kalorický obsah krému.

Domáci čokoládovo-slivkový krém je oveľa zdravší, keďže neobsahuje palmový olej, prebytočný cukor a umelé prísady
Foto: shutterstock/Juliya_Ka

Ingrediencie potrebné na 3-4 poháre s objemom 200 ml:

1,5 kg zrelých sliviek,

120 g trstinového cukru,

150 g horkej čokolády (minimálne 70 % kakaa),

50 g horkého kakaa,

štipka soli,

1-2 PL kokosového oleja.

Slivky umyte, odstráňte z nich kôstky a vložte ich do hrnca. Varte na miernom ohni, kým ovocie úplne nezmäkne (približne 35 minút). Nezabudnite ich občas premiešať, aby sa neprilepili na dno. Keď sú mäkké, rozmixujte ich na hladkú kašu. Ak chcete získať zamatovejšiu konzistenciu, prelisujte slivky cez sito. Potom k slivkám pridajte cukor, kakao a soľ. Varte na miernom ohni ďalších 10 minút, občas premiešajte. Po uplynutí tejto doby odstráňte hrniec z ohňa, pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, môžete pridať kokosový olej.

TIP! Hotovú slivkovú nutelu nalejte do sterilizovaných pohárov a uložte do chladničky. Môžete si pripraviť viac krému a pasterizovať ho na neskôr.

Domáca slivková nutela – je to jednoduché, rozvarte slivky a pridajte horkú čokoládu
Foto: shutterstock/Natalia Ruedisueli

Aký je najlepší spôsob pasterizácie čokoládovo-slivkového krému? Tradičný spôsob nesklame

Čokoládovo-slivkový krém môžete úspešne pasterizovať a pripraviť si niekoľko pohárov na nadchádzajúcu zimu. Stačí, ak po naplnení nádob sladkým krémom nádoby dobre uzavriete a vložíte do hrnca vystlaného utierkou. Potom poháre zalejte vodou tak, aby dosahovala 3/4 ich výšky, a pomaly priveďte do varu. Čokoládovo-slivkovú nutelu varte na miernom ohni približne 25 minút. Po skončení opatrne vyberte poháre, postavte ich hore dnom a nechajte vychladnúť. Krém môžete skladovať až niekoľko mesiacov. Len sa uistite, že ho skladujete na tmavom a suchom mieste.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako pripraviť tekvicový džem? Všetko najlepšie z jesene v jednom pohári

Stačia 4 prísady a trochu práce. Tento džem je chutnejší ako jahodový a malinový

The post Nutela sa môže skryť vedľa tohto domáceho krému. Ak raz ochutnáte čokoládovo-slivkovú, už ju v obchode nekúpite appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj