30.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Pixabay).
Zemiaky sú na našich stoloch kráľom. To je fakt, ktorý sa nedá poprieť. Každoročne ich zjeme kilogramy vo forme palaciniek, hranoliek alebo pyré. Príprava tejto obľúbenej zeleniny trvá v priemere 30 minút. Ako urýchliť varenie zemiakov? Máme na to trik.
Ako urýchliť varenie zemiakov? Máme na to trik.
Foto: pexels.com/Pixabay
Sú zemiaky často na vašom stole? S niekoľkými užitočnými radami bude príprava tejto skutočne slovenskej zeleniny rýchlejšia a jednoduchšia. Nikto o to nežiadal, ale všetci to potrebovali. Ako urýchliť varenie zemiakov, aby boli rýchlejšie na tanieri a v brušku? Vyskúšali sme trik, ktorý koluje po internete. Teraz je čas, aby ste ho vyskúšali aj vy. Stačí pridať jednu polievkovú lyžicu do vody.
Ako urýchliť varenie zemiakov? Jedna prísada zrýchli varenie
Príprava zemiakov môže byť časovo náročná a nie vždy si môžeme dovoliť stáť pri hrnci dlhý čas. Niektorí ľudia na tento účel používajú mikrovlnnú rúru, ale táto metóda má mnoho odporcov. Ak vás tlačí čas a potrebujete pripraviť okamžitú večeru, nakrájajte zemiaky na menšie kúsky a zalejte ich malým množstvom osolenej vody (tak, aby bola zelenina sotva pokrytá). Nezabudnite však, že varenie menších kúskov môže ovplyvniť nutričný obsah. Keď je voda horúca, pridajte do hrnca lyžicu masla alebo olivového oleja. Možno je to prekvapujúce, ale trochu tuku skráti čas varenia až o minútu a navyše obohatí chuť zeleniny.
Ak máte doma rozvarené zemiaky, použite ich na prípravu gnocchi.
Foto: shutterstock/Jane Vershinin
Ako zachrániť zemiaky? Nevyhadzujte presolenú zeleninu
Nech prvý hodí kameňom ten, kto nikdy nepresolil zemiaky. Je to bežný kuchársky omyl, ale môžeme si s ním poradiť a zachrániť si večeru. Pravidlom je pridať čajovú lyžičku soli na kilogram zemiakov – je to však individuálna záležitosť, závisí od chuti. Čo ak posypeme príliš veľa? Pripravte si lahodné pyré, ktoré bude chutiť celej rodine a ktoré sa bude hodiť k omáčkam, mäsu alebo šalátom. Pridanie smotany alebo masla určite zníži slanosť zemiakov.
Uvarené zemiaky sceďte a nechajte ich v hrnci.
Pridajte 2 lyžice kyslej smotany, trošku mlieka a lyžicu masla.
Všetko roztlačte tĺčikom alebo mixérom na hladkú kašu.
Dochuťte trochou korenia a muškátového orieška.
TIP! Ak máte doma rozvarené zemiaky, použite ich na prípravu gnocchi. Stačí pridať trochu múky, vajíčko a vymiesiť zmes. Bude to trvať krátko, takže si nikto nevšimne, že musel na večeru čakať dlhšie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pridajte lyžicu do vriacej vody. Zbavíte sa vlákien a fazuľové struky budú chrumkavé
The post Počas varenia zemiakov pridajte lyžicu tejto prísady. Budú hotové o 10 minút rýchlejšie appeared first on Vášeň v tebe.