30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/THMorningMonday ).
Znovu som sa zamilovala do hovädzieho mäsa. Také chutné som nemala už veľa rokov, a to vďaka tomuto francúzskemu receptu. Hovädzie mäso je jemné a rozplýva sa v ústach, ale nie je to len vďaka ostatným ingredienciám. Trochu šmrncu sa hodí.
Najlepšie hovädzie mäso v mojom živote. Francúzsky recept je majstrovským dielom.
Foto: shutterstock/THMorningMonday
Hovädzie po burgundsky je recept, ktorý nie je u nás veľmi populárny, čo je veľká škoda, pretože toto jedlo jednoducho pohltí. Recept na hovädzie mäso je jednoduchý, ale ak ho chcete pripraviť, musíte si vyhradiť nejaký čas. Okrem mäsa, ktoré sa rozplýva v ústach, je dôležitá zelenina, huby a červené víno. Tento prídavok nielenže dodá mäsu výraznú chuť, ale zároveň ho urobí jemným. Týmto pokrmom som si pochutnala na svadbe. Recept mám a viem, že funguje len suché červené víno.
Najlepšie hovädzie mäso v mojom živote. Francúzsky recept je majstrovským dielom
Ingrediencie:
cca. 1,5 kg hovädzieho krku,
500 ml vývaru z hovädzích kostí alebo hovädzieho vývaru,
500 ml suchého červeného vína,
cca. 200 g údenej slaniny
cca. 400 g malých šampiňónov,
200 g malej cibule, môže byť šalotka,
2 mrkvy,
1 pór,
2 PL masla,
2 PL oleja,
soľ, korenie, bobkový list, tymián,
2 PL múky.
Hovädzie po burgundsky je recept, ktorý nie je u nás veľmi populárny, čo je veľká škoda, pretože toto jedlo jednoducho pohltí.
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer
Spôsob prípravy:
Mäso osušte a nakrájajte na pomerne veľké kocky. Slaninu nakrájajte na menšie kocky, mrkvu a pór nakrájajte nadrobno, šampiňóny očistite – nemusíte ich krájať, iba ak sú väčšie, v tom prípade ich prekrojte na polovicu.
Pripravte si široký hrniec a na miernom ohni vyškvarte slaninu. Keď zhnedne, vyberte ju a odložte bokom, ale tuk si nechajte. Pridajte lyžicu masla a opečte hovädzie mäso z oboch strán. Smažte na dostatočne vysokej teplote, aby sa vlákna mäsa uzavreli.
Osmažené mäso vyberte z hrnca a pridajte zvyšok masla a voliteľne olej. Pridajte cibuľu, nakrájanú mrkvu, pór a huby. Všetko orestujte a pridajte mäso. Posypte ho lyžicou múky a zalejte vývarom a vínom.
Pridáme korenie, bobkový list a tymián. Premiešajte, prilejte víno a znížte teplotu. Prikryte a varte 1,5 hodiny.
Keď je hovädzie mäso mäkké, dochuťte ho soľou a prípadne pridajte ďalšiu polievkovú lyžicu múky na zahustenie pokrmu. Ak je príliš husté, pridajte pol šálky vývaru. Varte ešte pol hodiny a podávajte.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nevedela som, čo dnes podávať na večeru, tak som vymyslela tento recept. Mäso sa rozplýva v ústach
Nakrájam, pridám zeleninu a osmažím. Tieto fašírky sú lepšie ako klasické bravčové
The post Podávali mi to na svadbe. Nikdy v živote som nemala také jemné hovädzie mäso – viem, ako ho pripraviť appeared first on Vášeň v tebe.