Skip to content
Menu
Menu

Polovicu múky zameňte touto prísadou. Palacinky budú jemnejšie ako inokedy

Prečítať článok

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha).

Na palacinky neexistuje jediný správny recept. Každý ich robí po svojom a zvyčajne od oka. Vďaka tomu vyjdú palacinky presne tak, ako ich má človek najradšej. Odporúčame vám však z času na čas experimentovať a namiesto osvedčeného receptu vyskúšať taký, podľa ktorého pripravíte tie najjemnejšie palacinky na svete. Ako to dosiahnete? Jednoducho pridajte ingredienciu známu z „cheesecaku“.

Chcete najjemnejšie palacinky na svete? Zameňte polovicu múky inou ingredienciou
Foto: shutterstock/Tanicha

Cheesecake s pudingom je krémový, zamatový a rozplýva sa v ústach. Na dosiahnutie požadovaného výsledku stačí do zmesi pridať dve balenia vanilkového alebo smotanového pudingu. Pudingový prášok však nie je vhodný len na tento dezert. Jeho pridanie do cesta na palacinky bude mať tiež vynikajúci účinok. Vďaka nemu budú jemné a krémové ako nikdy predtým.

Palacinky s pudingom. Urobíte ich raz a už nikdy sa nevrátite k starému receptu

Ingrediencie:

200 ml mlieka,

200 ml perlivej vody,

5 lyžíc pšeničnej múky,

3 vajcia,

2 vanilkové alebo smotanové pudingy,

2 lyžice rozpusteného masla,

2 PL cukru.

Palacinky môžete jesť s čímkoľvek, čo máte radi. Fantázii sa v tomto prípade medze nekladú
Foto: shutterstock/sweet marshmallow

Spôsob prípravy:

Vo veľkej miske zmiešajte vajcia, mlieko, vodu a cukor. V samostatnej miske preosejeme múku, zmiešame ju s oboma baleniami pudingového prášku a vsypeme do mokrých prísad. Opäť premiešajte a prilejte rozpustené maslo.

Cesto na palacinky nechajte chvíľu „odpočívať“. To umožní lepku napučať a palacinky sa neskôr nebudú tak ľahko trhať. Niekoľko minút by malo stačiť.

Panvicu vymastite malým množstvom tuku. Časť cesta vylejte naberačkou na horúci povrch. Rozlejte ho tak, aby bola pokrytá celá panvica. Smažte z oboch strán, kým palacinky nie sú pekne prepečené.

Tieto pudingové palacinky môžete jesť s čímkoľvek, čo máte radi. Výborne sa k nim hodí napríklad čokoládový krém, vanilkový tvaroh, džemy a marmelády, arašidové maslo, smotana a čerstvé ovocie. Milovníci sliviek by zasa mali určite vyskúšať náplň, ktorá sa pripravuje z tohto ovocia s pridaním cukru a škorice a potom sa spojí so tvarohovou hmotou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tieto čučoriedkové palacinky sú šialené. Rodina je do nich zbláznená a už nechce iné raňajky

Lákavé sladké palacinky – recept s čokoládou a banánmi. Ich chuť si jednoducho zamilujete

The post Polovicu múky zameňte touto prísadou. Palacinky budú jemnejšie ako inokedy appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj