Skip to content
Menu
Menu

Pórová polievka je najlepší obed. Moja teta o nej snívala. Všetko vďaka tejto ingrediencii

Prečítať článok

24.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/margouillat photo).

Pórová polievka je skvelý nápad na rýchly obed, ktorý nielen zasýti, ale aj skvele chutí. Recept je veľmi jednoduchý a okrem póru a zemiakov obsahuje zoznam ingrediencií dve povinné položky – smotanový syr a aromatické, pikantné korenie. Doplňte ho bylinkovými krutónmi a obed šampiónov je hotový.

Pórová polievka je skvelý nápad na rýchly obed, ktorý nielen zasýti, ale aj skvele chutí.
Foto: shutterstock.com/margouillat photo

Pórová polievka je ideálna na každodenný obed za dve štvrte hodiny, ale aj ako ukážkové jedlo na rodinných oslavách. Recept je triviálny a pochutná si na ňom každý a pridanie taveného syra a muškátového orieška vám zabezpečí nekonečné množstvo ovácií.

Pórová polievka. Ideálna na nedeľné a každodenné obedy

Ingrediencie:

2 stredne veľké póry,

3 zemiaky,

1 väčšia cibuľa,

3-4 strúčiky cesnaku,

cca. 100-150 g taveného bylinkového syra,

lyžica masla,

soľ, korenie, muškátový oriešok,

cca. 1,5 l hydinového alebo zeleninového vývaru,

voliteľne: 2 PL kyslej smotany.

Recept na pórovú polievku je veľmi jednoduchý.
Foto: shutterstock/Dani Vincek

Pórová polievka – ako ju pripraviť:

Vo väčšom hrnci rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Keď zosklovatie, pridajte nakrájaný pór a za stáleho miešania opekajte na silnom ohni.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na drobné kocky, pridáme do hrnca a dusíme 5 minút. Nakoniec pridajte cesnak pretlačený cez lis.

Orestovanú zeleninu zalejte vývarom, znížte teplotu a varte, kým zemiaky nezmäknú. Potom pridajte tavený syr nakrájaný na kúsky a po jeho roztavení všetko rozmixujte ručným mixérom. V tejto fáze pridajte aj temperovanú smotanu.

Polievku ochuťte plochou lyžičkou soli, plochou lyžičkou korenia a lyžičkou muškátového orieška. Varte ďalších 5 minút. Podávajte s krutónmi, slaninovým chipsom alebo pufovaným hráškom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Cacio e pepe je dokonalé talianske jedlo, ktoré sa skladá len z troch ingrediencií. Ako ho pripraviť?

Máte dosť paradajkovej polievky? Tentoraz si z vývaru pripravte túto málo známu, ale chutnú polievku

The post Pórová polievka je najlepší obed. Moja teta o nej snívala. Všetko vďaka tejto ingrediencii appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj