Skip to content
Menu
Menu

Pre niektorých prekliatie, pre iných nenahraditeľná pochúťka. V lete to môžete jesť stále

Prečítať článok

27.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna Dorota).

Vymyslieť letné jedlá nie je pre každého také jednoduché. Niektorí ľudia s tým majú obrovský problém a niet divu. Kombinácií chutí je naozaj veľa a všetko je také lahodné. Dnes vám chceme ukázať, že netreba veľa, aby ste vymysleli pochúťku hodnú vašej pozornosti.

Ak premýšľate, čo môžete v najbližšej dobe uvariť pre svojich blízkych, nasledujúci recept bude hitom.
Foto: shutterstock/Joanna Dorota

Leto má svoje vlastné pravidlá, a to znamená, že aj jedlá, ktoré pripravujeme, sú iné. Vtedy nemáme takú chuť jesť niečo ťažké, viac sa spoliehame na jednoduché a rýchlo pripravené jedlá. Okrem toho chceme čo najviac využiť to, čo nám príroda v týchto dňoch dáva. Preto v našich jedlách vyniká sezónne ovocie a zelenina. Ak premýšľate, čo môžete v najbližšej dobe uvariť pre svojich blízkych, nasledujúci recept bude hitom.

Niektorí ľudia sa pri pohľade na tento pokrm chytia za hlavu a povedia si, že ho nikdy v živote neurobia. Druhá časť ľudí si povie, že je to to najlepšie, čo sa dá jesť, a bude si ho robiť každých pár dní. Kedysi som ho nemal rád a takáto kombinácia chutí bola pre mňa nočnou morou. Dnes som sa presvedčila a som toho názoru, že je to skvelé letné jedlo. Kombinácia cestovín s čerstvými čučoriedkami je výborná, ľahká a sýta.

Recept na čučoriedkové cestoviny

Ingrediencie:

200 g obľúbených cestovín,

250 g čerstvých čučoriedok,

200 ml 18% kyslej smotany,

2 lyžice cukru,

čajová lyžička vanilkového extraktu,

štipka soli.

Kombinácia cestovín s čerstvými čučoriedkami je výborná, ľahká a sýta.
Foto: súkromný archív

Spôsob prípravy:

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale a do vody pridajte štipku soli. Po uvarení cestoviny scedíme a necháme vychladnúť.

V malom hrnci zohrejte smotanu na miernom ohni. Pridajte cukor a vanilkový extrakt a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.

Do hrnca pridajte očistené čučoriedky, jemne premiešajte a 2-3 minúty zohrievajte, kým bobule mierne nezmäknú, ale udržia si svoj tvar.

Uvarené cestoviny preložte do veľkej misy alebo priamo na taniere. Zalejte ich teplou omáčkou z čučoriedok.

Jemne premiešajte, aby omáčka rovnomerne pokryla cestoviny. Pred podávaním ich prípadne ozdobte lístkami čerstvej mäty. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Do tvarohu som pridala len 100 g a úplne som zmenila chuť tvarohového koláča. Perfektné na leto

Pirohy s čučoriedkami sú vedľa toho nič. Mäkké a ľahké a naplnené až po okraj

The post Pre niektorých prekliatie, pre iných nenahraditeľná pochúťka. V lete to môžete jesť stále appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj