13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/monticello).
Milujú ich deti aj dospelí. Kľúčom k dokonalým palacinkám je správne pripravené cesto. Ukázalo sa, že pridanie jedného výrobku ich môže urobiť dokonalými. Ktorá ingrediencia to je?
Ako pripravíte cesto na tenké palacinky?
Foto: shutterstock.com/monticello
Niektorí ľudia jedia palacinky na sladko, iní ich majú radšej v suchej verzii. Nech už si vyberiete ktorúkoľvek možnosť, najdôležitejšie je cesto, ktoré by sa nemalo trhať ani praskať. Málokto vie, že ak do cesta pridáte jednu prísadu, môžete ich urobiť zamatové a jemné.
Ako pripraviť mäkké a nadýchané palacinky? Tu je tajná prísada. Pridajte ju a už ich nikdy neurobíte inak
Existuje veľa receptov na palacinky, ale základom cesta je múka a vajcia. Ich príprava nie je náročná a určite ich zvládne aj začínajúci kuchár. Namiesto toho, aby ste palacinky opäť pripravovali podľa známeho receptu, sa však oplatí trochu experimentovať. Keď ich raz urobíte týmto spôsobom, nebudete chcieť jesť žiadne iné.
Tajnou prísadou je smotana. Vďaka nej budú palacinky mäkké, jemné a hlavne sa nebudú trhať. Na ich prípravu potrebujeme:
šálku múky,
200 ml kravského alebo rastlinného mlieka,
2 vajcia,
50 ml perlivej vody,
100 ml smotany,
30 g masla alebo margarínu,
štipka soli,
čajová lyžička práškového cukru.
Do cesta na palacinky pridajte smotanu. Vďaka nej budú palacinky mäkké, jemné a hlavne sa nebudú trhať.
Foto: shutterstock/Olya Detry
Ako krok za krokom pripraviť cesto na palacinky? S týmto jednoduchým receptom ich pripravíte za pár minút.
Rozpustite maslo v hrnci a nechajte ho vychladnúť. Potom do misky nalejte tekuté prísady: mlieko, vodu a zašľahajte vajcia. Premiešajte metličkou a potom preosejte múku. Najlepšie je to robiť pomaly za stáleho miešania. Nakoniec pridajte smotanu, premiešajte a pridajte soľ, cukor a rozpustené maslo. Miešajte, kým zmes nie je hladká, ale nie príliš hustá. Smažte na predhriatej panvici. To je všetko!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na najlepší rebarborový koláč. Robím ho už roky
Zemiakové placky majú ďaleko od dokonalosti? Používam tento recept a vychádzajú šialene chrumkavé
The post Pridajte 100 ml. Palacinky budú mäkké, vláčne a nebudú sa trhať. Nie je to o perlivej vode appeared first on Vášeň v tebe.