Skip to content
Menu
Menu

Pridáme ich k mletému mäsu a sú najchutnejšie. Stačí lyžička

Prečítať článok

16.8 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vkuslandia).

Mleté rezne sú našou tradičnou večerou, ale nemusíme ich robiť stále rovnako. Keď do nich pridáte túto ingredienciu, roztopíte sa a vaši blízki budú stáť v rade na ďalšiu porciu.

Mleté rezne sú našou tradičnou večerou, ale nemusíme ich robiť stále rovnako. Keď do nich pridáte túto ingredienciu, roztopíte sa a vaši blízki budú stáť v rade na ďalšiu porciu.
Foto: shutterstock/vkuslandia

Mleté rezne sú vysnívanou slovenskou večerou. Či už podávate fašírky mletého mäsa so zemiakmi alebo s hranolkami, musia byť mäkké, šťavnaté a chutné. Presne taký je náš recept. Ak ich chcete trochu okoreniť, odporúčame pridať aromatický syr a papriku. Nie tieto ingrediencie sú však najväčším tajomstvom úspešných fašírok. Tajomstvo výnimočnej chuti mletých fašírok spočíva v sezónnej zelenine. Všetko je to o chrene. Ak ho máte radi, neváhajte. Chren sa k mletému mäsu hodí ako Rómeo k Julii. Stačí ho len dochutiť.

Recept na mleté fašírky. Tajnou prísadou je chren

Ingrediencie:

1 kg mletého mäsa z morčacieho stehna,

1 väčšia cuketa,

cca. 150-200 g syra feta (najlepšie polotučného),

zväzok kôpru,

2 malé šalotky,

2 PL starého chrenu,

2 strúčiky cesnaku,

2 vajcia,

nebielená strúhanka namočená v mlieku alebo vývare,

strúhanka,

soľ a korenie podľa chuti.

Tajomstvo výnimočnej chuti mletých kotliet spočíva v sezónnej zelenine. Všetko je to o chrene. Ak ho máte radi, neváhajte. Chren sa k mletému mäsu hodí ako Rómeo k Julii. Stačí ho len dochutiť.
Foto: shutterstock.com/Alex Bogatyrev

Metóda:

Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na troche tuku, najlepšie na masle. Odstavíme a necháme vychladnúť. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle a prebytočnú šťavu vytlačíme papierovou utierkou.

Mleté mäso, nastrúhaný chren dajte do misy, pridajte vajcia a strúhanku scedenú z mlieka alebo vývaru. Potom pridáme rozdrobenú fetu, cibuľu a nasekaný kôpor. Pridáme aj cuketu a cesnak pretlačený cez lis.

Do zmesi pridajte korenie a štipku soli – nezabudnite, že syr feta je už sám o sebe slaný. Potom zmes intenzívne vymiešajte na hladkú hmotu.

Pripravte si panvicu a dôkladne rozohrejte olej – nemusí ho byť málo, ale mal by byť veľmi horúci.

Mokrými rukami odtrhávajte kúsky mäsovej zmesi a tvarujte z nich fašírky. Potom každú obalíme zo všetkých strán v strúhanke a stlačíme, aby počas vyprážania neopadávala. Každú fašírku vyprážajte z oboch strán dozlatista a v prípade potreby odsaďte prebytočný tuk papierovou utierkou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Žiadna panvica ani mikrovlnka. Ako zohriať bravčové rezne, aby neboli gumené? Jedna vec bude užitočná

Ako zohriať bravčové rezne? Zabudnite na mikrovlnnú rúru. S týmto trikom budú vyzerať ako priamo z panvice

The post Pridáme ich k mletému mäsu a sú najchutnejšie. Stačí lyžička appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj