16.8 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vkuslandia).
Mleté rezne sú našou tradičnou večerou, ale nemusíme ich robiť stále rovnako. Keď do nich pridáte túto ingredienciu, roztopíte sa a vaši blízki budú stáť v rade na ďalšiu porciu.
Mleté rezne sú našou tradičnou večerou, ale nemusíme ich robiť stále rovnako. Keď do nich pridáte túto ingredienciu, roztopíte sa a vaši blízki budú stáť v rade na ďalšiu porciu.
Foto: shutterstock/vkuslandia
Mleté rezne sú vysnívanou slovenskou večerou. Či už podávate fašírky mletého mäsa so zemiakmi alebo s hranolkami, musia byť mäkké, šťavnaté a chutné. Presne taký je náš recept. Ak ich chcete trochu okoreniť, odporúčame pridať aromatický syr a papriku. Nie tieto ingrediencie sú však najväčším tajomstvom úspešných fašírok. Tajomstvo výnimočnej chuti mletých fašírok spočíva v sezónnej zelenine. Všetko je to o chrene. Ak ho máte radi, neváhajte. Chren sa k mletému mäsu hodí ako Rómeo k Julii. Stačí ho len dochutiť.
Recept na mleté fašírky. Tajnou prísadou je chren
Ingrediencie:
1 kg mletého mäsa z morčacieho stehna,
1 väčšia cuketa,
cca. 150-200 g syra feta (najlepšie polotučného),
zväzok kôpru,
2 malé šalotky,
2 PL starého chrenu,
2 strúčiky cesnaku,
2 vajcia,
nebielená strúhanka namočená v mlieku alebo vývare,
strúhanka,
soľ a korenie podľa chuti.
Tajomstvo výnimočnej chuti mletých kotliet spočíva v sezónnej zelenine. Všetko je to o chrene. Ak ho máte radi, neváhajte. Chren sa k mletému mäsu hodí ako Rómeo k Julii. Stačí ho len dochutiť.
Foto: shutterstock.com/Alex Bogatyrev
Metóda:
Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na troche tuku, najlepšie na masle. Odstavíme a necháme vychladnúť. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle a prebytočnú šťavu vytlačíme papierovou utierkou.
Mleté mäso, nastrúhaný chren dajte do misy, pridajte vajcia a strúhanku scedenú z mlieka alebo vývaru. Potom pridáme rozdrobenú fetu, cibuľu a nasekaný kôpor. Pridáme aj cuketu a cesnak pretlačený cez lis.
Do zmesi pridajte korenie a štipku soli – nezabudnite, že syr feta je už sám o sebe slaný. Potom zmes intenzívne vymiešajte na hladkú hmotu.
Pripravte si panvicu a dôkladne rozohrejte olej – nemusí ho byť málo, ale mal by byť veľmi horúci.
Mokrými rukami odtrhávajte kúsky mäsovej zmesi a tvarujte z nich fašírky. Potom každú obalíme zo všetkých strán v strúhanke a stlačíme, aby počas vyprážania neopadávala. Každú fašírku vyprážajte z oboch strán dozlatista a v prípade potreby odsaďte prebytočný tuk papierovou utierkou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
The post Pridáme ich k mletému mäsu a sú najchutnejšie. Stačí lyžička appeared first on Vášeň v tebe.