1.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Celé leto som čakala na ideálnu chvíľu, aby som si pripravila svoju obľúbenú cesnakovú polievku. Nakoniec som to prelomila a rozhodla som sa vychutnať si túto aromatickú pochúťku práve teraz. Ako pripraviť cesnakovú polievku? Veľmi jednoducho.
Ako pripraviť cesnakovú polievku?
Foto: shutterstock/NoirChocolate
Tento recept na cesnakovú polievku je jedným z mála, ktoré sa mi podarilo dokonale zvládnuť. Veľkú zásluhu na tom má moja babička, ktorá sa vo varení vyzná. Ak hľadáte nápad na chutnú a výživnú večeru, určite si pozrite recept nižšie. Jedlo stačí pripraviť len raz a prepadnete mu s prehľadom a budete ho robiť pravidelne.
Ako pripraviť cesnakovú polievku? Tento recept na cesnakovú polievku som ukradla svojej babičke
Kľúčovými ingredienciami cesnakovej polievky je nepochybne kvalitný základ alebo vývar. Môže byť buď mäsový, alebo zeleninový. Aby bolo jedlo sýte, pridajte doň zemiaky. Dobre zvolená zmes korenín a byliniek sa postará o jedinečnú vôňu. Okrem iného budete potrebovať bobkový list, nové korenie a muškátový oriešok. Cesnaková polievka je ideálna na každodennú večeru pre celú rodinu.
Dobre zvolená zmes korenín a byliniek sa postará o jedinečnú vôňu.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot
Zloženie:
1,2 l vývaru
cibuľka cesnaku
5 zemiakov
biela cibuľa
niekoľko lyžíc 18% smotany
lyžica masla
niekoľko zrniek nového korenia
3 bobkové listy
pol čajovej lyžičky muškátového orieška
štipka štipľavej papriky
soli a korenia
Cesnaková polievka s krutónmi. Spôsob prípravy
Najskôr rozpustite maslo na panvici. Očistenú a nakrájanú cibuľu a všetky strúčiky cesnaku (olúpané a nadrobno nakrájané) na ňom orestujeme. Chvíľu všetko smažte. Osmaženú zeleninu pridajte do hrnca s vriacim vývarom.
Cesnaková polievka je ideálna na každodennú večeru pre celú rodinu.
Foto: súkromný archív
Zemiaky umyte a ošúpte a tiež ich vložte do horúcej panvice s tukom. Keď zhnednú, preložte ich do hrnca s vývarom. Pridajte bobkový list a nové korenie. Prikrytú polievku varte 20-30 minút, kým zemiaky nezmäknú.
Po tomto čase odstráňte bobkové listy a nové korenie. Všetko rozmixujte na hladký krém a pridajte trochu kyslej smotany. Polievku ochuťte muškátovým orieškom, paprikou, korením a soľou podľa potreby. V poslednom kroku opäť rozmixujte. Podávajte s chrumkavými krutónmi. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Mexická polievka podľa tohto receptu je šialená. Všetko vďaka konkrétnemu mäsu
Táto sezónna polievka chutí ako v reštaurácii. Pripravte si ju, kým je hlavná zložka lacná
The post Recept na cesnakovú polievku je prísne strážené tajomstvo mojej babičky. Ukradla som ho a delím sa oň appeared first on Vášeň v tebe.