Skip to content
Menu
Menu

Robím ho každú nedeľu. Pridám toto ovocie a koláč zmizne ešte do večera

Prečítať článok

28.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Little Hand Creations).

Potrebujete sladkú novinku na spestrenie letných víkendov? Tento recept je fantastický a ak ho raz pripravíte, budete ho opakovať pravidelne. Kombinácia ingrediencií mi okamžite ukradla srdce a pridanie tohto konkrétneho ovocia je dokonalou voľbou.

Potrebujete sladkú novinku na spestrenie letných víkendov? Dvojfarebný višňový koláč vás zaručene poteší.
Foto: shutterstock/Little Hand Creations

Leto je časom, keď kuchyňu naplní vôňa čerstvého ovocia a domáceho pečiva. Medzi týmito letnými špecialitami má osobitné miesto višňový zebra koláč. Jeho krásny, kontrastný vzhľad upúta pozornosť a vďaka jeho chuti zmizne z tanierov v okamihu. Táto kombinácia nadýchaného koláča so šťavnatými višňami je skutočným hitom na každej letnej párty.

Nie je nič lepšie ako kúsok domáceho koláča počas horúceho popoludnia a dvojfarebný višňový koláč vás zaručene poteší. Je ideálny na stretnutia s rodinou a priateľmi, ako aj na rannú kávu alebo čaj. Zo skúsenosti viem, že vždy zapôsobí a poteší chuťové bunky. Jeho vôni a vzhľadu neodolajú ani tí, ktorí sa denne vyhýbajú sladkostiam.

Recept na zebra koláč s višňami

Kombinácia nadýchaného koláča so šťavnatými višňami je skutočným hitom na každej letnej párty.
Foto: Pixabay/svklimkin

Ingrediencie:

250 g pšeničnej múky,

200 g cukru,

200 g masla,

4 vajcia,

100 ml mlieka,

2 čajové lyžičky prášku do pečiva,

3 lyžice kakaa,

300 g višní,

lyžička vanilkového extraktu,

štipka soli.

Spôsob prípravy:

Maslo vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny. Pridávame po jednom vajíčku a stále miešame. Potom vmiešame vanilkový extrakt.

V samostatnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Postupne pridávajte suché prísady do maslovej zmesi striedavo s mliekom a miešajte na nízkych otáčkach.

Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jednej pridáme kakao a dôkladne premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie.

Na pripravený plech dávajte striedavo po lyžiciach svetlé a tmavé cesto a vytvorte mriežkovaný vzor. Višne zbavíme prebytočnej šťavy a rovnomerne poukladáme na vrch koláča.

Koláč pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 45 – 50 minút, najlepšie kým bude tyčinka suchá. Po upečení nechajte vychladnúť a nakrájajte na kúsky. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pre niektorých prekliatie, pre iných nenahraditeľná pochúťka. V lete to môžete jesť stále

Aby prešlo chuťou, musí odpočívať v chladničke. Môžete ho pripraviť za menej ako 5 minút

The post Robím ho každú nedeľu. Pridám toto ovocie a koláč zmizne ešte do večera appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj