Skip to content
Menu
Menu

Sú nadýchané, jemné a vyzerajú ako obláčik. Pridala som k nim nápoj a hneď boli lepšie

Prečítať článok

2.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer).

Lievance sú v slovenskej kuchyni veľmi obľúbené a môžu sa pripravovať na mnoho rôznych spôsobov. Rozlišujú sa sladké a slané. Dnes vám ukážeme spôsob, ako zvýšiť chuť sladkých lievancov. Stačí fľaša tohto nápoja a úplne zmenia svoju štruktúru a chuť.

Čo pridať do cesta, aby boli lievance nadýchané a jemné?
Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer

Odkedy si pamätám, lievance boli v mojom dome a vždy ich robila moja babička a neskôr moja mama. Teraz som tento recept prevzala ja a robím ich pre svojich blízkych. Nedávno však v rozhovore s mojou priateľkou prišlo na to, že jej nie sú také nadýchané a ľahké ako tie moje. Tak ma zaujímalo, čo je toho príčinou a prečo je jej recept horší ako môj. Ukázalo sa, že na vine je jedna prísada, ktorú ona nepridáva, zatiaľ čo ja ju používam zakaždým. Práve vďaka nej sú lievance mäkké, nadýchané a skvele vyzerajú.

Ak chcete pripraviť ešte chutnejšie lievance, musíte do nich pridať kefír. Práve táto tajná prísada ich robí takými chutnými. Kefír im dodáva jemnú, krémovú chuť a je oveľa lepší ako klasické mlieko, ktoré sa objavuje vo väčšine receptov. Urobte si ich pri najbližšej príležitosti a sami sa presvedčte, aké sú chutné.

Recept na kefírové lievance

Ingrediencie:

250 ml kefíru

vajce

2 lyžice cukru

čajová lyžička vanilkového cukru

200 g hladkej múky

čajová lyžička prášku do pečiva

štipka soli

olej na vyprážanie

práškový cukor na posypanie

Ak chcete pripraviť ešte chutnejšie lievance, musíte do nich pridať kefír.
Foto: shutterstock/MaraZe

Spôsob prípravy:

Vo veľkej miske zmiešajte kefír, vajce, cukor a vanilkový cukor, kým sa ingrediencie dobre nespoja.

Potom pridajte múku, prášok do pečiva a štipku soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.

Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Lyžicou dávkujte porcie cesta.

Lievance smažte z oboch strán dozlatista, približne 2 – 3 minúty z každej strany.

Po vyprážaní položte lievance na papierovú utierku, aby ste sa zbavili prebytočného oleja.

Ak chcete, pred podávaním ich posypte práškovým cukrom. Podávajte teplé.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zemiakové placky budú vo vnútri mäkké a zvonku zostanú chrumkavé. Stačí jedna zmena

Keď som mala sedem rokov, stará mama mi ju vyprážala na večeru. Cuketu v tejto verzii milujem dodnes

The post Sú nadýchané, jemné a vyzerajú ako obláčik. Pridala som k nim nápoj a hneď boli lepšie appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj