14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova).
Mnohí ľudia zabúdajú, že na konzumáciu klobásy nemusíte nevyhnutne chodiť do obchodu. Môžete si ju vyrobiť sami doma a niekedy je chutnejšia ako tá kúpená. Nasledujúci recept ukazuje, že je to naozaj jednoduché a nepotrebujete hodiny stáť a pozerať sa, aby vám vyšla chutná. Bude to to najlepšie z tohto mäsa.
Mnohí ľudia zabúdajú, že na konzumáciu klobásy nemusíte nevyhnutne chodiť do obchodu. Môžete si ju vyrobiť sami doma a niekedy je chutnejšia ako tá kúpená.
Foto: shutterstock/Elena Veselova
Keď máme chuť na mäso alebo údeniny, zvyčajne sa vyberieme do najbližšieho obchodu. Tam si kúpime veľa druhov a vrátime sa domov, aby sme si na nich pochutnali. Nie každý však dostane nápad pripraviť si takúto klobásu sám. So správnym receptom sa dá vyrobiť veľmi rýchlo a jednoducho, bez toho, aby ste strávili hodiny pri sporáku.
Uvarená klobása podľa nášho receptu je hotová za pár minút a je chutnejšia ako mnohé klobásy z obchodu. Na jej prípravu budete potrebovať bravčovú panenku bez kosti, ako aj korenie, ako je majoránka, bazalka, korenie a cesnak. A nezabudnite pridať majonézu.
Recept na varenú klobásu
Ingrediencie:
1 kg vykosteného bravčového stehna,
2 l vody,
4 PL soli,
4 bobkové listy,
6 guľôčok nového korenia,
veľká hlavička cesnaku,
3 lyžice majonézy,
čajová lyžička sušenej majoránky,
čajová lyžička sušenej bazalky,
čajová lyžička korenia.
Uvarená klobása podľa nášho receptu je hotová za pár minút a je chutnejšia ako mnohé klobásy z obchodu
Foto: shutterstock.com/Gita Kulinitch Studio
Spôsob prípravy:
Vodu nalejte do veľkého hrnca a pridajte nové korenie, bobkový list, bazalku, majoránku, soľ a korenie.
Cesnak ošúpeme a jemne rozdrvíme na doske na krájanie. Potom ho vtlačte priamo do vody. Do tejto zmesi pridajte 3 lyžice majonézy a premiešajte.
Bravčovú panenku očistite od všetkých blán a nečistôt. Keď je hotová, vložte ju do hrnca s tekutinou. Všetko priveďte do varu a varte na silnom ohni ďalších 5 minút. Po uplynutí tejto doby odstráňte z ohňa a nechajte všetko úplne vychladnúť. Najlepšie je nechať mäso vo vývare približne 4 hodiny.
Po uplynutí tejto doby priveďte vývar opäť do varu a varte 5 minút. Aj tentoraz nechajte mäso vychladnúť približne 4 hodiny.
Keď je mäso vychladnuté, vyberte ho z vývaru priamo na tanier. Pomocou papierovej utierky ho jemne osušte.
Mäso rozdeľte na plátky a podávajte na sendvičoch.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šťavnatá bravčová panenka na sendvič za sedem minút. Skvele chutí
The post Takéto mäso nie je v žiadnom obchode. Vyrobíte si ho doma za pár minút appeared first on Vášeň v tebe.