Skip to content
Menu
Menu

Takéto mäso nie je v žiadnom obchode. Vyrobíte si ho doma za pár minút

Prečítať článok

14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova).

Mnohí ľudia zabúdajú, že na konzumáciu klobásy nemusíte nevyhnutne chodiť do obchodu. Môžete si ju vyrobiť sami doma a niekedy je chutnejšia ako tá kúpená. Nasledujúci recept ukazuje, že je to naozaj jednoduché a nepotrebujete hodiny stáť a pozerať sa, aby vám vyšla chutná. Bude to to najlepšie z tohto mäsa.

Mnohí ľudia zabúdajú, že na konzumáciu klobásy nemusíte nevyhnutne chodiť do obchodu. Môžete si ju vyrobiť sami doma a niekedy je chutnejšia ako tá kúpená.
Foto: shutterstock/Elena Veselova

Keď máme chuť na mäso alebo údeniny, zvyčajne sa vyberieme do najbližšieho obchodu. Tam si kúpime veľa druhov a vrátime sa domov, aby sme si na nich pochutnali. Nie každý však dostane nápad pripraviť si takúto klobásu sám. So správnym receptom sa dá vyrobiť veľmi rýchlo a jednoducho, bez toho, aby ste strávili hodiny pri sporáku.

Uvarená klobása podľa nášho receptu je hotová za pár minút a je chutnejšia ako mnohé klobásy z obchodu. Na jej prípravu budete potrebovať bravčovú panenku bez kosti, ako aj korenie, ako je majoránka, bazalka, korenie a cesnak. A nezabudnite pridať majonézu.

Recept na varenú klobásu

Ingrediencie:

1 kg vykosteného bravčového stehna,

2 l vody,

4 PL soli,

4 bobkové listy,

6 guľôčok nového korenia,

veľká hlavička cesnaku,

3 lyžice majonézy,

čajová lyžička sušenej majoránky,

čajová lyžička sušenej bazalky,

čajová lyžička korenia.

Uvarená klobása podľa nášho receptu je hotová za pár minút a je chutnejšia ako mnohé klobásy z obchodu
Foto: shutterstock.com/Gita Kulinitch Studio

Spôsob prípravy:

Vodu nalejte do veľkého hrnca a pridajte nové korenie, bobkový list, bazalku, majoránku, soľ a korenie.

Cesnak ošúpeme a jemne rozdrvíme na doske na krájanie. Potom ho vtlačte priamo do vody. Do tejto zmesi pridajte 3 lyžice majonézy a premiešajte.

Bravčovú panenku očistite od všetkých blán a nečistôt. Keď je hotová, vložte ju do hrnca s tekutinou. Všetko priveďte do varu a varte na silnom ohni ďalších 5 minút. Po uplynutí tejto doby odstráňte z ohňa a nechajte všetko úplne vychladnúť. Najlepšie je nechať mäso vo vývare približne 4 hodiny.

Po uplynutí tejto doby priveďte vývar opäť do varu a varte 5 minút. Aj tentoraz nechajte mäso vychladnúť približne 4 hodiny.

Keď je mäso vychladnuté, vyberte ho z vývaru priamo na tanier. Pomocou papierovej utierky ho jemne osušte.
Mäso rozdeľte na plátky a podávajte na sendvičoch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šťavnatá bravčová panenka na sendvič za sedem minút. Skvele chutí

Môj starý otec robil toto mäso každú nedeľu a každý chcel recept. Objavil som tajomstvo tejto šťavnatej chuti

The post Takéto mäso nie je v žiadnom obchode. Vyrobíte si ho doma za pár minút appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj