Skip to content
Menu
Menu

Taliani sa pri pohľade na tento dezert chytia za hlavu. Slováci budú vo vytržení.

Prečítať článok

3.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Juraj Rasla).

Milujem taliansku kuchyňu a považujem ju za jednu z najlepších na celom svete. Môžete v nej ochutnať naozaj chutné jedlá, ako aj dezerty, ktoré rozmaznávajú naše chuťové bunky. Napriek tomu, že ju mám veľmi rada, stále s ňou rada experimentujem, pretože mi poskytuje ešte lepšie kombinácie chutí. Príkladom je nasledujúci dezert, ktorý vám vyrazí dych.

Milujem taliansku kuchyňu a považujem ju za jednu z najlepších na celom svete. Môžete v nej ochutnať naozaj chutné jedlá, ako aj dezerty
Foto: shutterstock/Juraj Rasla

Mnohí mi dajú za pravdu, že talianska kuchyňa je výnimočná. Je neuveriteľne chutná a jedlá, ktoré z nej pochádzajú, robia vlny po celom svete. Nie sú to len hlavné jedlá, ale aj predjedlá a dezerty a to všetko vytvára súhru chutí, ktorú sa oplatí zopakovať aj doma.

Talianska kuchyňa nie je len o cestovinách a pizzi, ale aj o sladkých a jemných sladkostiach. Jednou z nich je tiramisu, ktoré pozná asi každý. My sme sa rozhodli jeho chuť trochu pozmeniť, ale jeho formu sme úplne nezmenili. V nasledujúcom recepte uvidíte, že pridanie horkej čokolády, ako aj ovocia v podobe jahôd, je hitom.

Čokoládové tiramisu recept

Ingrediencie

4 lyžice instantnej kávy,

250 ml vody,

500 ml 36% smotany,

300 g syra mascarpone,

4 PL práškového cukru,

100 g horkej čokolády,

pol kilogramu jahôd,

čajová lyžička kakaa,

balenie podlhovastých piškót.

Talianska kuchyňa nie je len o cestovinách a pizzi, ale aj o sladkých a jemných sladkostiach. Jednou z nich je tiramisu, ktoré pozná asi každý.
Foto: shutterstock/Olga Nayashkova

Spôsob prípravy

Prípravu dezertu začnite prípravou kávy. Uvarte ju a nechajte vychladnúť. Uistite sa, že smotana a mascarpone sú riadne vychladené.

Teraz je čas pripraviť koláč. Do väčšej misy nalejte smotanu, pridajte syr mascarpone a práškový cukor. Premiešajte, kým nevznikne hladká hmota.

Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a postupne ju pridávajte do pripravenej zmesi. Dobre vyšľahajte, aby bol krém hladký a prísady sa spojili.

Jahody dôkladne opláchnite, odstráňte stopky a prekrojte na polovicu. Polovicu piškót namočte do studenej kávy a položte na dno stredne veľkej tortovej formy.

Na spodok natrite polovicu čokoládového krému a navrch poukladajte jahody. Teraz namočte piškóty opäť do kávy a poukladajte ich na ovocie.

Posledným krokom je navrstvenie druhej polovice čokoládového krému. Vrch posypte veľkým množstvom kakaa. Dezert vložte do chladničky aspoň na 3 hodiny. Vďaka tomu bude zmes kompaktnejšia a pri krájaní sa vám nič nerozpadne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Lepšie ako perník a makový koláč. Tento koláč vyhráva vďaka biblickému ovociu a nadýchanej náplni pripomínajúcej obláčik

Recept na tiramisu, najznámejší dezert na svete. Tajomstvom je smotana a istý nápoj pre dospelých

The post Taliani sa pri pohľade na tento dezert chytia za hlavu. Slováci budú vo vytržení. appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj