Skip to content
Menu
Menu

Tento koláč je taký vláčny, že sa rozplýva v ústach. Za všetko vďačí… perlivý nápoj

Prečítať článok

13.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/WS-Studio).

Vláčny koláč s kolou je skvelým dezertom pre celú rodinu. Je úžasne čokoládový, jemný a hustý zároveň. Je oveľa lepší ako klasický koláčik. Ako ho pripraviť? Prezradíme nižšie.

Vláčny koláč s kolou je skvelým dezertom pre celú rodinu.
Foto: shutterstock/WS-Studio

Hľadáte nápad na dokonalý dezert pre svojich hostí? Určite si pozrite náš recept na čokoládový koláč s kolou. Hoci to môže znieť zvláštne, chutí a vyzerá šialene. Zaručujeme, že nezostane len pri jednej porcii!

Čo urobiť, aby bol čokoládový koláč vláčny? Stačí pridať populárny produkt

Aby bol čokoládový koláč dokonale vláčny, musíte sa postarať o správne ingrediencie a ich pomer. Dôležitú úlohu zohrá jedlá sóda, ktorá zmes prevzdušní a dodá jej dokonalú konzistenciu. Po upečení nie je koláč v žiadnom prípade suchý ani tvrdý, ale mäkký, vlhký a chutný. Neodolajú mu ani deti, ani dospelí. Lepšie občerstvenie k popoludňajšej káve sotva existuje.

Ingrediencie:

250 g pšeničnej múky,

250 g cukru,

150 g jemného cukru,

250 g rozpusteného masla,

200 ml Coca-Coly,

2 vajcia,

100 ml mlieka alebo cmaru,

60 g kakaa,

15 g vanilkového cukru,

2 čajové lyžičky prášku do pečiva,

voliteľne: čokoládová poleva alebo práškový cukor na posypanie.

Báječný čokoládový koláč s kolou. Spôsob prípravy

Hodinu pred pečením vyberte vajíčka z chladničky, aby mali izbovú teplotu. V miske zmiešame všetky suché prísady: múku, hladký, jemný a vanilkový cukor, kakao a prášok do pečiva. Vajíčka rozbijeme do druhej misky. Vyšľaháme ich a potom ich zmiešame s mliekom alebo cmarom, rozpusteným a vychladnutým maslom a kolou.

Báječný čokoládový koláč s kolou.
Foto: shutterstock/Elena Veselova

Mokré prísady preložte do suchých a dôkladne premiešajte. Formu na pečenie vymažte maslom, vysypte strúhankou a nalejte do nej koláčovú zmes. Formu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 45 minút.
Po uplynutí tohto času hotový koláč vyberte a nechajte vychladnúť. Nakoniec ho môžete poliať čokoládovou polevou alebo posypať práškovým cukrom preosiatym cez sito. Vláčny dezert je ideálny ako občerstvenie na rodinnú oslavu alebo s priateľmi. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento rok nebudem robiť jablkový koláč, len tento. Vo vnútri nájdete sladkú ovocnú náplň

Tento koláč pripravíte zo surovín, ktoré už máte doma. Pred 20 rokmi ho robila každá mama a babička

The post Tento koláč je taký vláčny, že sa rozplýva v ústach. Za všetko vďačí… perlivý nápoj appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj