30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
Hľadáte nápad na osviežujúce občerstvenie alebo ľahké jedlo? Mojím najnovším objavom je šalát dakos, ktorý som vyskúšala na dovolenke v Grécku. Je vynikajúci a takmer sa rozplýva v ústach, navyše je naozaj jednoduchý na prípravu.
Ako sa pripravuje šalát dakos?
Foto: shutterstock/AS Foodstudio
Šalát dakos pochádza z Kréty a je jednou z tradičných gréckych pochúťok. Dá sa pripraviť naozaj rýchlo a z veľmi málo ingrediencií. Čo presne však na jeho prípravu potrebujete a ako ho pripraviť? Určite sa pozrite na náš recept. Nebudete ľutovať.
Šalát dakos si vyžaduje len málo ingrediencií. Jednou z nich je syr feta
Na prípravu šalátu dakos potrebujete okrem iného syr feta a niekoľko ďalších prísad vrátane zeleniny. Toto jedlo určite poteší nielen všetkých milovníkov stredomorskej kuchyne, ale aj milovníkov ľahkých jedál. Čo presne potrebujete na prípravu? Tu je zoznam potrebných ingrediencií.
Zloženie:
pečivo – najlepšie celozrnné (žemle, chlieb, toastový chlebík, poprípade bagetka)
paradajky
polovica balenia syru feta
jedno balenie olív (najlepšie čiernych)
niekoľko polievkových lyžíc olivového oleja
bylinky – oregano, petržlen a bazalka
korenie a soľ podľa chuti
Toto jedlo určite poteší nielen všetkých milovníkov stredomorskej kuchyne, ale aj milovníkov ľahkých jedál.
Foto: shutterstock/Pronina Marina
Ako sa pripravuje šalát dakos? Je to naozaj rýchle a jednoduché
Prípravu šalátu dakos začnite rozdrobením syra feta a narezaním paradajok. Samozrejme, oddelene, nekombinujte ich. Zeleninu a syr zatiaľ umiestnite do samostatných misiek. Potom postupujte podľa nižšie uvedených pokynov.
Spôsob prípravy:
Pečivo prekrojte na polovicu, pokvapkajte olivovým olejom a niekoľko minút opekajte v rúre alebo v hriankovači.
Keď je pečivo opečené, položte na neho paradajkovú zmes a vrch posypte syrom feta.
Takéto pečivo potom posypte bylinkami, pokvapkajte olivovým olejom a podľa chuti osoľte a okoreňte.
Navrch naaranžujte olivy, potom nechajte asi štvrť hodiny chladiť v chladničke, aby pečivo nasiaklo olejom a paradajkovou šťavou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súisiace články:
Šalát s brokolicou, jačmennými krúpami a dresingom, ktorý Slováci milujú. Pripravíte ho za 15 minút
The post Tento recept na šalát som si priniesla z Grécka. Odkedy som sa vrátila domov, nemôžem ho prestať jesť appeared first on Vášeň v tebe.