Skip to content
Menu
Menu

Tento recept na šalát som si priniesla z Grécka. Odkedy som sa vrátila domov, nemôžem ho prestať jesť

Prečítať článok

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).

Hľadáte nápad na osviežujúce občerstvenie alebo ľahké jedlo? Mojím najnovším objavom je šalát dakos, ktorý som vyskúšala na dovolenke v Grécku. Je vynikajúci a takmer sa rozplýva v ústach, navyše je naozaj jednoduchý na prípravu.

Ako sa pripravuje šalát dakos?
Foto: shutterstock/AS Foodstudio

Šalát dakos pochádza z Kréty a je jednou z tradičných gréckych pochúťok. Dá sa pripraviť naozaj rýchlo a z veľmi málo ingrediencií. Čo presne však na jeho prípravu potrebujete a ako ho pripraviť? Určite sa pozrite na náš recept. Nebudete ľutovať.

Šalát dakos si vyžaduje len málo ingrediencií. Jednou z nich je syr feta

Na prípravu šalátu dakos potrebujete okrem iného syr feta a niekoľko ďalších prísad vrátane zeleniny. Toto jedlo určite poteší nielen všetkých milovníkov stredomorskej kuchyne, ale aj milovníkov ľahkých jedál. Čo presne potrebujete na prípravu? Tu je zoznam potrebných ingrediencií.

Zloženie:

pečivo – najlepšie celozrnné (žemle, chlieb, toastový chlebík, poprípade bagetka)

paradajky

polovica balenia syru feta

jedno balenie olív (najlepšie čiernych)

niekoľko polievkových lyžíc olivového oleja

bylinky – oregano, petržlen a bazalka

korenie a soľ podľa chuti

Toto jedlo určite poteší nielen všetkých milovníkov stredomorskej kuchyne, ale aj milovníkov ľahkých jedál.
Foto: shutterstock/Pronina Marina

Ako sa pripravuje šalát dakos? Je to naozaj rýchle a jednoduché

Prípravu šalátu dakos začnite rozdrobením syra feta a narezaním paradajok. Samozrejme, oddelene, nekombinujte ich. Zeleninu a syr zatiaľ umiestnite do samostatných misiek. Potom postupujte podľa nižšie uvedených pokynov.

Spôsob prípravy:

Pečivo prekrojte na polovicu, pokvapkajte olivovým olejom a niekoľko minút opekajte v rúre alebo v hriankovači.

Keď je pečivo opečené, položte na neho paradajkovú zmes a vrch posypte syrom feta.

Takéto pečivo potom posypte bylinkami, pokvapkajte olivovým olejom a podľa chuti osoľte a okoreňte.

Navrch naaranžujte olivy, potom nechajte asi štvrť hodiny chladiť v chladničke, aby pečivo nasiaklo olejom a paradajkovou šťavou. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súisiace články:

Zalejte a podávajte na stôl. Tento mrkvový šalát zmizne za 2 minúty. Dokonca aj vaša svokra si ho zamiluje

Šalát s brokolicou, jačmennými krúpami a dresingom, ktorý Slováci milujú. Pripravíte ho za 15 minút

The post Tento recept na šalát som si priniesla z Grécka. Odkedy som sa vrátila domov, nemôžem ho prestať jesť appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj