29.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksandra Duda).
Ak máte v hlave prázdno a potrebujete pripraviť jedlo na večeru pre svoju rodinu, nasledujúci recept bude fungovať perfektne. Príprava tejto polievky zaručuje úspech a spokojnosť vašich blízkych. Využite sezónnu zeleninu a chuť tejto polievky bude naplnená lahodnou chuťou.
Príprava tejto polievky zaručuje úspech a spokojnosť vašich blízkych. Urobte hneď veľký hrniec, pretože každý bude siahať po ďalšej porcii.
Foto: shutterstock/Aleksandra Duda
Mnohí ľudia sa hneď po začiatku leta vrhnú do kuchyne a začnú variť najrôznejšie jedlá. Používajú pritom sezónne ovocie a zeleninu a vzniká niečo naozaj chutné. Pri najbližšej príležitosti sa vyberte na najbližší trh a vyberte si zeleninu, ktorá je v tomto ročnom období najchutnejšia. Neskôr ju skombinujte v hrnci a výsledkom bude polievka, ktorej sa všetci nebudú môcť nabažiť. Urobte hneď veľký hrniec, pretože každý bude siahať po ďalšej porcii.
Recept na letnú zeleninovú polievku
Prísady na vývar:
400 g kuracieho mäsa
veľká mrkva
kúsok zeleru
koreň petržlenu
2 bobkové listy
3 guľôčky nového korenia
soľ a korenie
Pri najbližšej príležitosti sa vyberte na najbližší trh a vyberte si zeleninu, ktorá je v tomto ročnom období najchutnejšia.
Foto: Shutterstock/Arina P Habich
Ostatné prísady:
polovica hlávky mladej kapusty
100 g zelenej fazuľky
2 mrkvy
pol hlávky malého karfiolu
2 paradajky
4 väčšie zemiaky
malá hlávka kalerábu
pol zväzku kôpru
lyžica masla
soľ a korenie
Spôsob prípravy:
Prikryte a varte približne 45 minút, pričom z času na čas odstráňte usadeniny z vrchu.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot
Prvým krokom je príprava vývaru. Všetku zeleninu dôkladne ošúpte a potom umyte. Z kuracieho mäsa odstráňte všetky nečistoty a taktiež prebytočnú kožu. Všetko vložte do väčšieho hrnca a zalejte vodou. Pridajte nové korenie, bobkový list a malé množstvo soli a korenia. Prikryte a varte približne 45 minút, pričom z času na čas odstráňte usadeniny z vrchu.
Keď je vývar uvarený, vyberte všetky produkty z vývaru a odložte bokom, aby vychladli. Zeleninu potom rozdeľte na menšie kúsky, kuracie mäso oddeľte od kosti.
Teraz je čas pripraviť zvyšné ingrediencie. Kapustu nakrájajte, karfiol rozdeľte na ružičky, fazuľu rozdeľte na menšie kúsky a odrežte konce. Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky a kaleráb rozdrobte na kúsky.
Paradajky sparte a odstráňte šupku, potom ich nakrájajte na kocky. Kôpor opláchnite, osušte a nasekajte nadrobno.
Do hrnca pridajte maslo a orestujte na ňom kúsky zemiakov. Smažte 5 minút a hneď potom pridajte zvyšok zeleniny, ale paradajky zatiaľ nepridávajte. Všetku zeleninu smažte ďalších 6 minút. Po uplynutí tejto doby všetko zalejte horúcim vývarom a varte asi 15 minút.
Nakoniec pridajte nakrájané paradajky, potom zeleninu z vývaru a kúsky kuracieho mäsa. Podľa potreby dochuťte soľou a korením. Na záver posypte nasekaným kôprom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Keď sa mi nechce dlho variť, siahnem po tomto recepte. Toto jedlo pripravím za 20 minút
The post Teraz je ideálny čas na prípravu tejto polievky. Bežte na trh a nakúpte zeleninu appeared first on Vášeň v tebe.