Skip to content
Menu
Menu

Toto budú palacinky vášho života. Vyrazia vám dych nielen svojou chuťou

Prečítať článok

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/irina2511).

Recept na palacinky pozná asi každý a na svete asi neexistuje človek, ktorý by ich nemal rád. Naša verzia dnešných palaciniek však dokáže zaujať nielen svojou chuťou, ale aj nezvyčajnou farbou. Keď ich uvidíte na tanieri, budete ohromení, a keď ich ochutnáte…. najlepšie sa o tom presvedčíte sami.

Tieto palacinky dokážu zaujať nielen svojou chuťou, ale aj nezvyčajnou farbou.
Foto: shutterstock/irina2511

Všetci máme radi palacinky a myslím si, že na svete neexistuje ani jeden človek, ktorý by ich nemal rád. Možno nemáte radi palacinky s tvarohom, ale určite ich máte radi s džemom alebo kuracím mäsom. Recept na palacinkové cesto je jednoduchý, ale ak vás klasický recept na palacinky trochu nudí, skúste si pripraviť „shrek palacinky“. Do palacinkového cesta pridávam rozmixovaný špenát – chutia dokonale a s pridaním taveného syra a údeného lososa sú mojím značkovým jedlom. Dokonca aj moja stará mama ich má rada – nemusí si nasadzovať protézu, aby ich mohla jesť, sú také jemné.

Špenátové palacinky – tie tradičné už nerobím

Ingrediencie:

1 šálka mlieka,

1 pohár perlivej vody,

250 g polohrubej pšeničnej múky,

hrsť čerstvého baby špenátu (približne 100 g),

3 malé vajcia,

štipka soli,

3 lyžice rozpusteného masla.

Do palacinkového cesta pridajte rozmixovaný špenát. Budú nielen chutne, ale aj zdravé.
Foto: shutterstock/nika-lit

Zelené palacinky – ako ich pripraviť:

Na začiatku sa uistite, že všetky ingrediencie majú izbovú teplotu. Potom opláchnite a osušte špenát.

Špenát vložte do misy, pridajte mlieko a vodu. Pomocou ručného mixéra všetko spolu rozmixujte. Potom pridajte vajcia, soľ a múku a opäť rozmixujte na hladké, homogénne, ale nie príliš husté cesto.

Misku s palacinkovým cestom odložte na niekoľko minút, aby sa lepok v múke upevnil a palacinky boli mäkké a pružné.

Keď palacinkové cesto odpočíva, môžete začať smažiť. Panvicu zľahka vymastite maslom alebo olejom a poriadne ju rozohrejte. Potom pomocou naberačky dávajte po častiach cesto na zelené palacinky a smažte na miernom ohni z oboch strán.

Špenátové palacinky môžete podávať na rôzne spôsoby, môžete použiť môj tip s lososom, ale rovnako chutia aj s cottage cheese a reďkovkami alebo taveným syrom a šunkou. Dobre chutia aj s rybacou pastou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Žiadne suché raňajky. Vajíčka ako od šéfkuchára. Jeden prídavok a sú šialene krémové

Nakrájam, pridám zeleninu a osmažím. Tieto fašírky sú lepšie ako klasické bravčové

The post Toto budú palacinky vášho života. Vyrazia vám dych nielen svojou chuťou appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj