30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/niindo).
Kuracie mäso je jedným z najobľúbenejších druhov mäsa, ktoré používame do našich jedál. V závislosti od našich chutí a preferencií si vyberáme rôzne jeho časti a pripravujeme z nich rôzne jedlá. Dnes som sa rozhodla ukázať, že aj takéto ikonické mäso sa dá pripraviť v novej verzii. Stačí na to len trochu fantázie a aromatická marináda.
Nemáte nápad na večeru, ktorá by chutila celej vašej rodine? Alebo vás už nebavia klasické recepty, ktoré pripravujete takmer každý deň?
Foto: shutterstock/niindo
Nemáte nápad na večeru, ktorá by chutila celej vašej rodine? Alebo vás už nebavia klasické recepty, ktoré pripravujete takmer každý deň? Ak je odpoveď na niektorú z týchto otázok kladná, potom musíte bezpodmienečne vyskúšať nasledujúci recept. Používa sa v ňom obľúbené kuracie mäso, ktoré toľko ľudí miluje. Je ponorené do aromatickej marinády a po upečení je jeho koža chrumkavá a stred sa sám oddeľuje od kosti.
Marináda, ktorá má veľmi dobrú chuť, sa pripravuje z cibule a cesnaku. Okrem tejto zeleniny je v nej aj náznak aromatickej horčice a charakteristická chuť sójovej omáčky. Aby marináda získala ešte hlbšiu chuť, pridáva sa sladká a pálivá paprika. Tieto kuracie stehná sa dajú podávať na rôzne spôsoby. Môžete ich priamo namáčať do obľúbenej omáčky alebo podávať s varenými zemiakmi a šalátom.
Marináda, ktorá má veľmi dobrú chuť, sa pripravuje z cibule a cesnaku. Okrem tejto zeleniny je v nej aj náznak aromatickej horčice a charakteristická chuť sójovej omáčky.
Foto: shutterstock/Miss Pop
Recept na kuracie stehná v cibuľovej marináde
Ingrediencie:
8 kuracích stehien
2 veľké cibule
3 strúčiky cesnaku
3 lyžice oleja
1 PL horčice
2 PL sójovej omáčky
čajová lyžička sladkej papriky
čajová lyžička štipľavej papriky
soľ a korenie podľa chuti
Spôsob prípravy:
Cibuľu ošúpte a potom nakrájajte na tenké plátky, cesnak pretlačte.
Vo veľkej miske zmiešajte cibuľu, cesnak, olej, horčicu, sójovú omáčku, sladkú papriku, štipľavú papriku, soľ a korenie. Všetky prísady dôkladne premiešajte, aby vznikla marináda.
Kuracie stehná potom dôkladne obaľte v pripravenej marináde a uložte do chladničky na minimálne 2 hodiny, najlepšie však na celú noc.
Po uplynutí tejto doby predhrejte rúru na 180 °C. Vyberte stehná z chladničky a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
Stehná pečte približne 40-45 minút, kým mäso nie je šťavnaté a kôrka zlatistá a chrumkavá.
Podávajte teplé s obľúbenou prílohou, napríklad so zemiakmi alebo čerstvým šalátom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Susedia ma prosia o recept na kuracie mäso v arašidovej omáčke. Je to skutočné Thajsko na tanieri
The post Toto je recept na kuracie mäso, ktorý ešte nepoznáte. Vďaka marináde je mäso jemné a odliepa sa od kosti appeared first on Vášeň v tebe.